ΕΔΕΚ: Το τελικό κείμενο προς την Τρόικα έπρεπε να παραδοθεί στις πολιτικές δυνάμεις

14:23 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΚΣ ΕΔΕΚ θεωρεί, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αδιανόητο την ώρα που γίνονται εκκλήσεις για συστράτευση και συναίνεση για την οικονομία, το τελικό κείμενο των αντιπροτάσεων προς την Τρόικα να μην έχει παραδοθεί στις πολιτικές δυνάμεις.

«Δυστυχώς, πληροφορηθήκαμε χθες από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η Κυβέρνηση παρέδωσε το τελικό κείμενο των αντιπροτάσεων της προς την Τρόικα.

Επίσης από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξαν αλλαγές από το τελικό κείμενο που μας παραδόθηκε στο ΥΠΟΙΚ», αναφέρεται.

Η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι το κόμμα διατήρησε σοβαρές επιφυλάξεις για το προηγούμενο πακέτο αντιπροτάσεων όμως γίνεται κατανοητό ότι δεν μπορεί να εκφράσει καμία άποψη για το τελικό κείμενο.

«Θεωρούμε όμως ότι θα αξιοποιηθούν όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τις πολιτικές δυνάμεις στο ΥΠΟΙΚ και δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις ώστε να προλάβουμε το επόμενο Eurogroup», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι το ΚΣ ΕΔΕΚ θεωρεί σημαντικό να γίνεται ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, αφού στο τέλος θα κληθούν να τοποθετηθούν στη Βουλή.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι ώρες για την κυπριακή οικονομία είναι κρίσιμες και απαιτείται η μέγιστη δυνατή συναίνεση και συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και της Κυβέρνησης. Το ΚΣ ΕΔΕΚ, προστίθεται, με σοβαρότητα και τεκμηριωμένα κατάθεσε τις προτάσεις του στις συναντήσεις στο ΥΠΟΙΚ, ενισχύοντας τις δυνατότητες της Κυβέρνησης.

Τώρα εναπόκειται στη διαπραγματευτική ομάδα να διαπραγματευτεί συγκροτημένα και αποτελεσματικά με την Τρόικα ώστε να αποφευχθούν δυσβάστακτοι όροι για τον Κύπριο πολίτη, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα