ΔΗΣΥ: Σημαντική εξέλιξη η συνάντηση Μαυρογιάννη στην Άγκυρα

15:41 28/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Ιδιαίτερης σημασίας και μια σημαντική εξέλιξη, χαρακτήρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, τη χθεσινή συνάντηση του διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σχετικά με το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Προδρόμου είπε πως αυτή η νέα πραγματικότητα έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού όλοι διαπιστώνουμε, εδώ και χρόνια, ότι «το κλειδί της λύσης βρίσκεται στην Άγκυρα».

Αναμένουμε,

είπε, ότι με αυτό τον τρόπο θα γίνει κατορθωτό να συζητηθούν διεξοδικά κομβικής σημασίας ζητήματα σχετικά με τον τερματισμό της κατοχής και της διαίρεσης, τα οποία μέχρι στιγμής έμεναν πρακτικά εκτός ατζέντας.

Φαίνεται, συνέχισε, ότι στο εξής μπορεί να γίνει εφικτό οι διαπραγματεύσεις που ξεκινούν να περιλάβουν και θέματα της λεγόμενης διεθνούς διάστασης του Κυπριακού, τα οποία, ως γνωστόν, έχουν καίρια σημασία για την ελληνική πλευρά και για την πρόοδο των συνομιλιών.

“Είναι καθαρό βεβαίως ότι με την τουρκική κυβέρνηση συνομιλεί ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως, αντίστοιχα, με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας συνομιλεί ο διαπραγματευτής και εκπρόσωπος της τουρκοκυπριακής κοινότητας, σύμφωνα με την πάγια μεθοδολογία και τάξη των διακοινοτικών διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο των Η.Ε.”, συμπλήρωσε

Keywords
Τυχαία Θέματα