ΔΗΣΥ: Έντονος προβληματισμός για την αρνητική πρωτιά της Κύπρου στην ανεργία

16:55 31/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός προβληματίζεται έντονα για την αρνητική πρωτιά που βρίσκει την Κύπρο να καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας, κατά 5,1%, μεταξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ τον Ιούλιο του 2013, με αυτή να αγγίζει το 17.3% έναντι 12.2% τον Ιούλιο του 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών που έφτασε στο 37.9% (στοιχεία Ιουνίου), καθώς η τάση που προδιαγράφεται είναι αυξητική και

θα οδηγήσει σε χειροτέρευση της κατάστασης πριν επανέλθουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Η ανάγκη για ένα νέο οικονομικό μοντέλο που θα τροφοδοτεί την ανάπτυξη, και θα επιβάλει την αναδιάρθρωση της οικονομίας με κατεύθυνση την ανάπτυξη σε νέους σύγχρονους τομείς με υψηλή προστιθέμενη αξία είναι επιτακτική.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι σε διαδικασία εκπόνησης ολοκληρωμένης πρότασης που θα βασίζεται στην υλοποίηση καινοτόμων πολιτικών για ώθηση της οικονομίας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα στους νέους.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός, υπερθεματίζουμε την σημασία της έρευνας, της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας ως βασικά συστατικά ενός νέου μοντέλου που θα φέρει ανάπτυξη μέσα από τομείς δραστηριότητας με ψηλή προστιθέμενη αξία.

Keywords
Τυχαία Θέματα