Συμμαχία Πολιτών:Πρόταση Συλλογικής Διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής για τους Υδρογονάνθρακες

15:47 31/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Πολιτική Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών στη σημερινή συνέδρια της στο χωριό Παναγιά της επαρχίας Πάφου, προέβη σε ανασκόπηση της κατάστασης στο τομέα της Ενέργειας με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της διαχείρισης των υδρογονανθράκων. Η Πολιτική Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών διαπιστώνει μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων από πλευράς της Κυβέρνησης, έλλειψη προγραμματισμού, σύγχυση ρόλων και ασυνεννοησία μεταξύ του αρμόδιου Υπουργείου και των διαφόρων θεσμικών οργάνων που θέσπισε η Πολιτεία. Εκφράζει την έντονη ανησυχία της και προειδοποιεί ότι αν συνεχιστεί η αναβλητικότητα και η σύγχυση

ρόλων και αρμοδιοτήτων θα επιτραπεί στην Τουρκία να προωθήσει τους στόχους της στο ζήτημα των υδρογονανθράκων και η Κύπρος θα πληρώσει σκληρό τίμημα.
Η Συμμαχία Πολιτών κρίνει ότι το ζήτημα των υδρογονανθράκων δεν πρέπει να διασυνδεθεί με τις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού γιατί αυτό αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν έχει δικοινοτικό χαρακτήρα. Άμεση ή έμμεση διασύνδεση του με τη λύση του Κυπριακού θα οδηγήσει σε αναγνώριση δικαιωμάτων στην Τουρκία και θα καταστήσει την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων όμηρο της λύσης και κατά συνέπεια όμηρο της καλής θέλησης της Τουρκίας.

Η Πολιτική Σύγκλητος αποφάσισε:

1. Να υιοθετήσει ομόφωνα την πρόταση της Γραμματείας για τη Συλλογική Διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για τους Υδρογονάνθρακες
2. Να εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο της Συμμαχίας όπως καταθέσει την Πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής και στα Πολιτικά Κόμματα.
3. Να ενημερώσει τους πολίτες για την Πρόταση

Στρατηγική ανάκαμψης της οικονομία και αναχαίτισης ανεργίας

Την Πολιτική Σύγκλητο απασχόλησε επίσης οι τραγικές διαστάσεις που παίρνει η ανεργία στην Κύπρο. Η Συμμαχία Πολιτών ανησυχεί έντονα γιατί η Κυβέρνηση Αναστασιάδη όχι μόνο ακολουθεί πιστά το Μνημόνιο το οποίο επιδεινώνει το φαινόμενο αλλά και δεν έχει παρουσιάσει κανένα μέτρο που θα αναχαιτίσει την αλματώδη αύξηση της ανεργίας που έφτασε το 17,3% τον περασμένο Ιούλιο και μας έδωσε τη θλιβερή πρωτιά στον ευρωπαϊκό κατάλογο με την μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας σ’ ένα χρόνο. Η Πολιτική Σύγκλητος αποφάσισε όπως ετοιμάσει και παρουσιάσει ολοκληρωμένη στρατηγική με μέτρα ανάπτυξης και ανάκαμψης της οικονομίας, ώστε να μειωθεί τάχιστα η ανεργία και να δοθεί και πάλι ελπίδα στους Κύπριους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα