Δήμος Μόρφου: Καταδικάζει την παράνομη γεώτρηση στην κατεχόμενη Μόρφου

11:57 11/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

O Δήμος Mόρφου και οι νόμιμοι κάτοικοι της κατεχόμενης κωμόπολης, οι οποίοι ζουν εδώ και 38 χρόνια στην προσφυγιά, καταδικάζουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους τη νέα προκλητική ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος να παραχωρήσει άδεια στην τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (TRAO) να πραγματοποιήσει γεώτρηση στα βόρεια της Mόρφου, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

“Σύμφωνα

με τον λεγόμενο Yπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Σουνάτ Aτούν, η TRAO έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο γεωτρήσεις σε διάφορες περιοχές των κατεχομένων με στόχο να μετατραπεί η περιοχή σε πηγή ενέργειας. Πρόκειται για βάναυση πρόκληση σε βάρος των νομίμων κατοίκων του νησιού μας, που υποχρεώθηκαν από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής του 1974 να εγκαταλείψουν τις πατροπαράδοτες εστίες τους και να ζουν έκτοτε στην προσφυγιά”, προστίθεται.

” Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για την επανένωση της πατρίδας μας και καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτές, που διευρύνουν το χάσμα ανάμεσα στις δύο κοινότητες και δυναμιτίζουν την προσπάθεια εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Μόρφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα