ΠΑΣΕΧΑ: Χαιρετίζει την παραίτηση Ανδρέα Ηλιάδη από Τράπεζα Κύπρου

11:47 11/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο ΠΑΣΕΧΑ χαιρετίζει την απόφαση του ανώτατου εκτελεστικού συμβούλου Ανδρέα Ηλιάδη να αποχωρίσει από την Τράπεζα Κύπρου.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι θεωρεί πως το καλό της τράπεζας επιβάλλει ανανέωση και εξυγίανση καθώς μόνο έτσι μπορεί να καταστεί δυνατή η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των μετόχων και πελατών της.

Η πορεία της τράπεζας τον τελευταίο

καιρό, σημειώνει, ήταν κάτι περισσότερο από απογοητευτική καθώς άφησε χιλιάδες επενδυτές αλλά και καταθέτες με δισεκατομμύρια ζημιές. Πρόκειται για πρωτοφανείς αρνητικές εξελίξεις για τα τραπεζικά δρώμενα του τόπου.

“Για την οικονομία μας η Τράπεζα Κύπρου είναι κάτι περισσότερο από τράπεζα καθώς η ιστορία της συνδέεται με την ανάπτυξη και την ευημερία αυτού του τόπου. Τώρα η οικονομία υποφέρει από τις λανθασμένες ενέργειες κάποιων. Εκτιμούμε ότι οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν και άλλες διορθωτικές ενέργειες. Αναμένουμε ότι αυτές θα γίνουν σύντομα ώστε η τράπεζα να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της”, προστίθεται.

Επιθυμία όλων των μετόχων, αναφέρεται, είναι όπως η Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές προχωρήσει στις σωστές ενέργειες ώστε να δώσει αξία στους μετόχους και στην οικονομία.

“Ο ΠΑΣΕΧΑ θα στηρίξει τόσο τη τράπεζα όσο και τις εποπτικές αρχές προς αυτή τη κατεύθυνση. Αναμένουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα επιδείξει την απαιτούμενη ευθιξία ώστε να βοηθήσει τη Τράπεζα Κύπρου να ανταποκριθεί στην μεγάλη αυτή πρόκληση. Ευχόμαστε κάθε καλό στον κ. Ηλιάδη και όπως η αποχώρηση του σηματοδοτήσει την απαρχή για καλύτερες μέρες στη τράπεζα και τον τόπο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα