Δηλώσις Κουβέλη, Τσίπρα, Βενιζέλου για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

17:31 16/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μοναδική αρμοδιότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα πρέπει να είναι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, δήλωσε από τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ο Πρόεδρός της, Φώτης Κουβέλης.

Είπε ότι η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί απαραίτητο η υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία σημαντική απόφαση και να αποτελείται από ένα όσο το δυνατόν ολιγάριθμο και

ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, παραδείγματος χάριν ένας υπουργός ανά υπουργείο και αν υπάρχει ανάγκη να τοποθετηθεί και ένας υφυπουργός.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι δεν κατέθεσε καμία πρόταση για ονόματα κατά τη σύσκεψη που προηγήθηκε, επιμένοντας ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι να διασφαλιστεί η πολιτική ουδετερότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, κάτι που συνεπάγεται ότι δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.

Ενόψει των νέων εκλογών, δήλωσε ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι «έτοιμη από καιρό» και κάλεσε τους ψηφοφόρους να πολλαπλασιάσουν τη δύναμη που έδωσαν, ήδη, στο κόμμα του «ώστε να δώσουμε κυβέρνηση που θα απαγκιστρώσει τη χώρα από το αδιέξοδο και αβάσταχτο Μνημόνιο και θα μετατοπίσει την πολιτική ζωή του τόπου από την βαθιά συντηρητική θέση και κατάσταση στην οποία την έχουν φέρει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, σε μια προοδευτική κατεύθυνση».

«Να κάνουν στις εκλογές το επόμενο βήμα που αφορά στην ακύρωση του Μνημονίου», δήλωσε μετά από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, είπε ότι ζήτησε υπηρεσιακή κυβέρνηση που μέχρι τις εκλογές δεν θα υλοποιήσει καθόλου μέτρα που σχετίζονται με περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, δημοσίων δαπανών, μέτρα που αφορούν στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και σε ιδιωτικοποιήσεις, σε παραχώρηση υπό οποιανδήποτε μορφή δημόσιας περιουσίας.

Επιβεβαίωσε ότι πρότεινε για την θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού τον κ. Γεράσιμο Αρσένη, με γνώμονα την εμπειρία του στον οικονομικό τομέα, αλλά και στα εθνικά ζητήματα λόγω της πολύχρονης θητείας του στις θέσεις του Υπουργού Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας αλλά και στη θέση του Υπουργού Αμυνας. Εκτίμησε ότι στο πρόσωπο του κ. Αρσένη αντικατοπτρίζεται ο συσχετισμός δυνάμεων όπως προέκυψε από τις κάλπες της 6ης Μαΐου.

Να σταθμίσουν «τα γεγονότα με το βλέμμα στο μέλλον», κάλεσε τους πολίτες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στις δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματος μετά από τη σύσκεψη. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι ημέρες που μεσολαβούν από σήμερα μέχρι τις νέες εκλογές, τις οποίες επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ ήθελε να αποτρέψει, «είναι ημέρες ευθύνης και εθνικού στοχασμού».

Ευθύνης, είπε, «γιατί η πατρίδα πρέπει να κρατηθεί όρθια, να μην επιδεινωθεί η κατάσταση για τους Ελληνες πολίτες. Κι αυτό δεν είναι εύκολο, χρειάζεται δουλειά απ’ όλους μας γιατί τώρα τη χώρα διευθύνει μία αμιγώς υπηρεσιακή κυβέρνηση. Το ότι υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι έχει πάψει να υπάρχει η ευθύνη των πολιτικών κομμάτων, δηλαδή η ευθύνη της ίδιας της δημοκρατίας. Είναι και

Keywords
Τυχαία Θέματα