Δηλώσεις Κιουτσιούκ για την συνάντησή του με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

17:21 2/1/2013 - Πηγή: OnlyCY


Το ψευδοκράτος ήταν το θέμα συζήτησης στη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Ιρσέν Κιουτσιούκ σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης πριν από την επιστροφή του στα κατεχόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση – έκπληξη, όπως είχε χαρακτηριστεί, έγινε προχθές Δευτέρα και ο κ. Κιουτσιούκ επέστρεψε στα κατεχόμενα το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο «πρωθυπουργός» ανέφερε ότι στη

συνάντηση τονίστηκε ακόμη μια φορά η σημασία που επιδεικνύει η Τουρκία για το ψευδοκράτος, ενώ συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν οι διάφορες διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά το 2012 γι’ αυτό, αλλά και τα νέα επενδυτικά σχέδια, καθώς και η νέα πορεία που θα ακολουθηθεί στην οικονομία του ψευδοκράτους το 2013.

Συζητήθηκε, είπε, και το θέμα της μεταφοράς νερού και ηλεκτρισμού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος μέσω υποθαλάσσιου αγωγού, όπως και η επιτάχυνση των διεργασιών για εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος 2013-2015. Είπε, ακόμη, ότι ποσό 100 εκ. ΤΛ (42.371.000 ευρώ) θα αποδεσμευτεί από το τριετές οικονομικό πρόγραμμα με σκοπό την αποπληρωμή των δανείων του «κράτους» στις τράπεζες.

Ο Ιρσέν Κουτσιούκ χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, αρμόδιο για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάϊ, πολύ εποικοδομητική.

Keywords
Τυχαία Θέματα