ΔΗΚΟ : Λήψη μέτρων τώρα ή θα μας επιβληθούν

14:05 18/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Αν δεν αποφασίσουμε εμείς ως Κύπρος για το μέλλον της οικονομίας μας και αν δεν λάβουμε μέτρα έγκαιρα, σε λίγες μέρες κάποιοι άλλοι θα αποφασίσουν για εμάς, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου.

Επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα συναινέσει σε νέες φορολογίες, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ΦΠΑ, εάν πρώτα δεν ληφθούν μέτρα για περιορισμό των δαπανών.

Σε δηλώσεις το πρωί στα

γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Φωτίου επέκρινε την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, λέγοντας ότι ”είναι η πολιτική της απραξίας, της ατολμίας και της αναβλητικότητας που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα”.

Πρόσθεσε ότι ”οποίος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμνού δεν έχει την πολυτέλεια για χρονοβόρες αποφάσεις”.

”Πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε, Κυβέρνηση, κόμματα και συνδικαλιστικό κίνημα, πως είτε παίρνουμε μέτρα τώρα, είτε μπαίνουμε στο Μηχανισμό Στήριξης, με όλες τις αρνητικές συνέπειες”, είπε ο κ. Φωτίου.

Έκανε λόγο για λήψη δραστικών μέτρων για περιορισμό του κρατικού μισθολογίου, για περαιτέρω μείωση των κρατικών δαπανών και για στήριξη της ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι η επιβολή φορολογιών μόνο, δεν θα φέρει αποτέλεσμα.

Ο κ. Φωτίου απηύθυνε έκκληση στην Κυβέρνηση, τα κόμματα και το συνδικαλιστικό κίνημα για υπευθυνότητα, σοβαρότητα και παραμερισμό στρατηγικών και εμμονών που οδηγούν σε αδιέξοδα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των συντεχνιών στη λήψη περαιτέρω μέτρων, ο κ. Φωτίου είπε ότι τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες είναι ξεκάθαρα και αφορούν περιορισμό του κρατικού μισθολογίου και μείωση των κρατικών δαπανών, λέγοντας ότι χωρίς αυτά δεν μπορούμε να είμαστε αξιόπιστοι στις διεθνείς αγορές και στους εταίρους μας.

Ο κ. Φωτίου κάλεσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αντιληφθούν ότι είναι μέσα από τη συναίνεση και τη συνεννόηση όλων μας που θα βρεθούν λύσεις.

”Διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι αρνητικότατες για όλους, όχι μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους, γιατί αν μέχρι σήμερα μιλούσαμε για συγκράτηση, σε λίγο καιρό θα μιλάμε πλέον για μειώσεις μισθών και αυτό δεν θα το πούμε εμείς, αλλά θα το επιβάλουν ξένοι”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα