Διαβάστε για όλες τις επεμβάσεις που υπάρχουν, κατά της παχυσαρκίας

19:02 24/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι κάποιος γνωστός σας που ήταν παχύς πήγε και έβαλε “δαχτυλίδι στο στομάχι του”. Θα αναρωτηθήκατε τι ακριβώς είναι το δαχτυλίδι στο στομάχι και πως με τη μέθοδο αυτή από παχύς, έγινε άλλος άνθρωπος. Σήμερα θα διαβάσετε για όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις που υπάρχουν και γίνονται για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Θα μάθετε για τον “δακτύλιο”, για το γαστρικό bypass και άλλα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα ενημερωθείτε για το πόσο ασφαλείς όσο και αποτελεσματικές είναι αυτές οι χειρουργικές επεμβάσεις,

πότε πρέπει να γίνονται και σε ποιον ασθενή ταιριάζει η κατάλληλη επέμβαση.

Η Νοσογόνος Παχυσαρκία είναι μια σοβαρότατη νόσος με πολλές και συχνά θανατηφόρες επιπλοκές. Η αδυναμία μόνιμης απώλειας βάρους με άλλα μέσα είναι απόλυτη ένδειξη γιά χειρουργική θεραπεία. Σήμερα, η παγκόσμια εμπειρία στις διάφορες εγχειρήσεις παχυσαρκίας είναι τόσο μεγάλη, ώστε να είναι απολύτως γνωστά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καθεμιάς, οι πιθανότητες επιτυχίας τους, και το σε ποιούς ασθενείς ταιριάζει η κάθε μία. Ο υπεύθυνος και σύγχρονος χειρουργός οφείλει να μπορεί να επιλέξει την κατάλληλη εγχείρηση για κάθε ασθενή ξεχωριστά, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα προσωπικά του χαρακτηριστικά (εξατομίκευση της εγχείρησης).

Η σύγχρονη χειρουργική της παχυσαρκίας είναι ασφαλής και προσφέρει οριστική και μόνιμη λύση. Όλες οι εγχειρήσεις γίνονται λαπαροσκοπικά και μπορούν να έχουν πολύ καλά αποτελέσματα όταν εφαρμόζονται στους σωστούς ασθενείς.

Δακτύλιος

Ο «δακτύλιος» είναι η πιο διαδεδομένη εγχείρηση, κυρίως επειδή είναι…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα