Διάσκεψη των «Φίλων της Συρίας» στο Λονδίνο

18:51 22/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς αμφότερες τις παρατάξεις του εμφυλίου πολέμου στη Συρία να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική σύνοδο του ερχόμενου μήνα στη Γενεύη απηύθυναν οι Υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της ομάδας «Φίλοι της Συρίας», που συναντήθηκαν στο Λονδίνο.

Οι Υπουργοί των δυτικών και αραβικών κρατών συμφώνησαν να στηρίξουν με το «ενωμένο και συλλογικό βάρος» τους τις προσπάθειες για μια ειρηνευτική διαδικασία υπό τα Ηνωμένα

Έθνη.
Παράλληλα, δεσμεύθηκαν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν το Συριακό Εθνικό Συνασπισμό των μετριοπαθών ενόπλων αντιπολιτευόμενων δυνάμεων, που επιδιώκουν την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο οικοδεσπότης της συνόδου Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι οι «Φίλοι της Συρίας» δεν θέτουν ως προϋπόθεση των συνομιλιών της Γενεύης την απουσία του Άσαντ από τις διαπραγματεύσεις για το πολιτικό μέλλον της χώρας.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν αναμένει να υπάρχει ρόλος για το Σύρο Πρόεδρο σε μια μεταβατική κυβέρνηση, καθώς ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός δεν πρόκειται να αποδεχθεί κάτι τέτοιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα