Διαμαρτυριών και απεργιών συνέχεια στα κατεχόμενα

11:47 9/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη  μπροστά από το «υπουργείο δημοσιονομικών» στην κατεχόμενη Λευκωσία έξι συντεχνίες που απαιτούν ικανοποιητικές απαντήσεις στις προτάσεις τους σε σχέση με το «πρωτόκολλο» που θα υπογράψουν με την ψευδοκυβέρνηση.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μετά από συνάντηση των εκπροσώπων των έξι συντεχνιών ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων» KTAMS, Αχμέτ Καπτάν δήλωσε ότι παρά το γεγονός πως το «υπουργείο δημοσιονομικών» έχει νομική υποχρέωση να παρακαθίσει σε διάλογο μαζί τους δεν το έπραττε από τις 19 Απριλίου 2009, μέχρι τις 2

Αυγούστου 2012 που αναγκάστηκε λόγω πίεσης από τη συνδικαλιστική πλευρά.

Στις γραπτές τους προτάσεις οι Τ/κ συνδικαλιστές ζήτησαν γραπτές απαντήσεις, αλλά αυτό – όπως είπε ο κ. Καπτάν – δεν έχει γίνει από τις 26 Σεπτεμβρίου που ήταν η τελευταία χρονική διορία. Στις 10 αύριο το πρωί, ανέφερε, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το λεγόμενο υπουργείο δημοσιονομικών και σε περίπτωση που δεν λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις θα μεταβούν στο «πρωθυπουργικό γραφείο». Ανάλογα με τις απαντήσεις, σημείωσε, θα καθορίσουν αυθημερόν τις εκδηλώσεις τους.

Στο μεταξύ, η συντεχνία των Τ/κ δασκάλων KTÖS, πραγματοποιεί και σήμερα τρίωρη στάση εργασίας σε 10 σχολεία στα κατεχόμενα μεταξύ των ωρών 8 και 11 το πρωί. Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, επιστάτες, κτιριακές εγκαταστάσεις. Σε ανακοίνωσή της η συντεχνία αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις στάσεις εργασίας μέχρι να βρεθούν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κίπρις, σε 17 σχολεία στα κατεχόμενα πραγματοποιήθηκε χθες η τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας. Όπως αναφέρεται, σε κάποιες τάξεις ο αριθμός των μαθητών είναι υπερβολικά μεγάλος, ενώ στο δημοτικό του κατεχόμενου Καραβά πέρσι αποφοίτησαν 56 μαθητές και φέτος γράφηκαν 120.
Η πλέον παραμελημένη περιοχή στα κατεχόμενα από εκπαιδευτικής σκοπιάς φέρεται να είναι η Καρπασία. Από τις 118 ελλείψεις «διευθυντών», «υποδιευθυντών» και εκπαιδευτικών, οι 52 αφορούν σχολεία της Καρπασίας . Οι γονείς της περιοχής απειλούν ότι αν εντός μιας εβδομάδας δεν επιλυθούν τα προβλήματα στα σχολεία, θα εγγράψουν τα παιδιά τους στο ελληνικό σχολείο του Ριζοκαρπάσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα