Η Ντόιτσε Βέλε για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

11:18 9/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη στήριξή της στην ελλαδική Κυβέρνηση επιθυμεί να εκφράσει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη σημερινή επίσκεψή της στην Αθήνα και, παράλληλα, να υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις της Ελλάδας, αναμένοντας να έχει εποικοδομητικές συζητήσεις.

Όπως μεταδίδει σήμερα η Ντόιτσε Βέλε (Φωνή της Γερμανίας), η Καγκελάριος Μέρκελ

θα κάνει στην Αθήνα έναν ενδιάμεσο απολογισμό του “μεταρρυθμιστικού έργου”.

Σε δηλώσεις της προς τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης στην Ομοσπονδιακή Βουλή και στα περιφερειακά κοινοβούλια, η κ. Μέρκελ είπε ότι θέλει να συνομιλήσει με την ελλαδική Κυβέρνηση για τις επικείμενες υποχρεώσεις της Ελλάδας, αλλά και για αυτά που έχουν μέχρι τώρα επιτευχθεί.

“Καλή οικονομική διαχείριση και αλληλεγγύη είναι ο καλύτερος συνδυασμός”, είπε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος, για να προσθέσει ότι χαίρεται για την επίσκεψή της και “αναμένει εποικοδομητικές και φιλικές συνομιλίες”.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι γνωρίζει πολύ καλά πως οι καιροί δεν είναι εύκολοι για τη Ελλάδα, ωστόσο υπάρχουν συμφωνίες με την Ελλάδα και το ζητούμενο είναι η εφαρμογή τους.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπογράμμισε στο περιθώριο του σημερινού Γιούρογκρουπ στο Λουξεμβούργο ότι η Καγκελάριος δεν είναι η Τρόικα και το εάν θα εκταμιευθεί ή όχι η επόμενη δόση θα κριθεί από την έκθεση της τριμερούς, όπως ανέφερε ο κ. Σόιμπλε.

“Εάν η Τρόικα αναφέρει ότι εκτελούνται οι υποχρεώσεις του δευτέρου προγράμματος, τότε αυτό σημαίνει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, αλλά αυτό δεν θα κριθεί στην επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα”, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

Στη σημερινή τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γερμανία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφαν Ζάιμπερτ απαντούσε για περισσότερη από μισή ώρα σε ερωτήσεις σχετικά με την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα.

Ο κ. Ζάιμπερτ επιβεβαίωσε ότι η Καγκελάριος θα συναντήσει πρώτα τους κυρίους Σαμαρά και Παπούλια και θα έχει άλλη από κοινού με τον Ελληνα Πρωθυπουργό συνάντηση με Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες, ενώ θα δώσει και συνέντευξη στους εκπροσώπους Τύπου.

Σε αυτήν τη συνέντευξη θα ανακοινωθούν πιθανώς συγκεκριμένα σχέδια και προγράμματα που θα καταθέσει η Γερμανίδα Καγκελάριος στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που άφηνε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις χρηματαγορές μάλλον το 2020 και όχι το 2015 όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, ο κ. Ζάιμπερτ παρέπεμψε στο κείμενο του Μνημονίου, όπου η εκδοχή του κ. Σόιμπλε περιγράφεται ως ένα πιθανό “ρίσκο”.

Για την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα προέβη σε δηλώσεις σήμερα το πρωί, στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό RBB-Inforadio, ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος, ερωτηθείς αν η Καγκελάριος θα έχει στις αποσκευές τις και νέες οικονομικές παραχωρήσεις έναντι της Ελλάδας, είπε ότι “εφ` όσον έχουν υλοποιηθεί αυτές οι δεσμεύσεις, κ

Keywords
Τυχαία Θέματα