Διαμαρτυρία κυνηγών στην Πάφο για τον καθορισμό των επιτρεπόμενων περιοχών για την άσκηση των κυνηγετικών σκυλιών

17:58 18/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν το πρωί στο χωριό Σταυροκόνου κυνηγοί της επαρχίας Πάφου που διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην έκδοση του διατάγματος με το οποίο καθορίζονται οι επιτρεπόμενες περιοχές για την άσκηση των κυνηγητικών σκυλιών.

Οι κυνηγοί υποστηρίζουν ότι εδώ και ένα μήνα που έχει ολοκληρωθεί το κυνήγι του ενδημικού θηράματος τα σκυλιά παραμένουν κλειστά στα κλουβιά και όποιος τολμήσει να βγει στους βιοτόπους κινδυνεύει να τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο μέχρι 400 ευρώ.

Οι κυνηγοί της επαρχίας Πάφου χαρακτήρισαν πολύ περίεργη την καθυστέρηση που παρατηρείται,

σημειώνοντας ότι κάθε χρόνο με την λήξη της κυνηγητικής περιόδου εκδίδετο το διάταγμα για τις περιοχές εκγύμνασης των κυνηγητικών σκυλιών κάτι που δεν έχει γίνει φέτος ακόμη.

Ο ανώτερος θηροφύλακας στην επαρχία Πάφου Λέανδρος Λεάνδρου, ερωτηθείς σχετικά, απέρριψε τις κατηγορίες .

Επέρριψε επίσης την ευθύνη για την καθυστέρηση στην έκδοση του σχετικού διατάγματος στους ίδιους τους κυνηγούς οι οποίοι μόλις πρόσφατα -όπως είπε-, έχουν υποβάλει τον κατάλογο με τις περιοχές που προτείνουν οι ίδιοι οι κυνηγητικοί σύλλογοι.

Η απόφαση όπως αποκάλυψε, έχει ήδη ληφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και μέχρι την επόμενη Πέμπτη αναμένεται να δημοσιευτεί ο κατάλογος με τις επιτρεπόμενες περιοχές στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα