Σε αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων στοχεύει το Υπ. Εργασίας, δηλώνει η Ζ. Αιμιλιανίδου

16:04 18/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συνεχίσει με κάθε δυνατό τρόπο να προβαίνει σε ενέργειες που θα στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ηλικιωμένων συμπολιτών που έχουν ακόμη τόσα πολλά να προσφέρουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, δήλωσε η Υπουργός, Ζέτα Αιμιλιανίδου στην ετήσια εκδήλωση της Στέγης Ευγηρίας Άγιος Αντώνιος.

Στον χαιρετισμό που διάβασε η Επαρχιακή Λειτουργός του Τμήματος Ευημερίας, Βάσω Πρωτοπαπά, η κ. Αιμιλιανίδου σημείωσε ότι το 2013 δόθηκε ποσό €1.426.000 ευρώ για την επιχορήγηση

προγραμμάτων που λειτουργούν είτε από Εθελοντικές Οργανώσεις, είτε από Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφορούν ειδικά την φροντίδα ατόμων τρίτης ηλικίας.

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, συνέχισε, έχουν προχωρήσει το 2013 στην ετοιμασία προσχέδιου νέου Νόμου και Κανονισμών, τα οποία τροποποιούν τα υφιστάμενα, που αφορούν τη λειτουργία και τον έλεγχο των Στεγών Ηλικιωμένων και Αναπήρων, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τον καθορισμό των ελάχιστων αποδεκτών επιπέδων λειτουργίας.

Παρά την οικονομική κρίση, πρόσθεσε, το Υπουργείο προχώρησε και το 2013 στην παραχώρηση των Κρατικών Χορηγιών με γνώμονα την ανάγκη για δίκαιη και εξορθολογισμένη κατανομή τους, με τη χρήση μετρήσιμων κριτηρίων.

Σημείωσε τέλος ότι η Στέγη Άγιος Αντώνιος έλαβε για το 2013 κρατική ενίσχυση ύψους €34.000, ευχαριστώντας για το έργο τους τον Πρόεδρο, Αντώνη Χ’ Ρούσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Ιδρύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα