ΔΕΟΚ: Αυθαίρετη και αντικοινωνική η απόφαση για την Κοινωνική Σύνταξη

12:35 20/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Την αντίθεση της και την έντονη δυσαρέσκεια της για την “αυθαίρετη και αντικοινωνική”, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση της Κυβέρνησης να περιορίσει το δικαίωμα της Κοινωνικής Σύνταξης, εκφράζει η ΔΕΟΚ αναφέροντας ότι αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση να αποκόπτονται επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας και να οδηγούνται χιλιάδες πολίτες στην εξαθλίωση, όταν ο πλούτος εξακολουθεί να φοροδιαφεύγει και οι μεγάλες επιχειρήσεις να καταγράφουν κέρδη

ρεκόρ.

«Η Κοινωνική Σύνταξη αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα το οποίο παραχωρείται σε ανασφάλιστες γυναίκες σαν αναγνώριση των πολύτιμων κοινωνικών και οικονομικών υπηρεσιών που προσέφεραν στον τόπο μας» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΔΕΟΚ, υποδεικνύοντας ότι «ο περιορισμός του δικαιώματος της Κοινωνικής Σύνταξης αποτελεί συνέχεια της πολιτικής υποβάθμισης του κράτους κοινωνικής πρόνοιας που η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αποφάσισε να αποδομήσει υπό το πρόσχημα της διάσωσης της οικονομίας και της εφαρμογής του μνημονιακού προγράμματος».

Η ΔΕΟΚ αναφέρει ακόμη ότι η δραστική μείωση των επιδομάτων στήριξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων όπως οι πολύτεκνοι, οι μονογονιοί , οι ανάπηροι και οι συνταξιούχοι φαίνεται να μην ικανοποιεί την Κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να μετατρέψει τη χώρα σε τόπο εξαθλίωσης και κοινωνικής ανέχειας καταργώντας και το ελάχιστο δίκτυ προστασίας προς τις δυσπραγούσες ομάδες.

Χαρακτηρίζει απαράδεκτο οι Υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών να προσφεύγουν σε κινδυνολογίες για να δικαιολογήσουν ένα μέτρο, το οποίο “είναι βαθύτατα αντικοινωνικό”, αναφέροντας ότι αυτό που επιχειρείται δεν είναι η στόχευση της κοινωνικής σύνταξης, αλλά η στοχοποίηση της κοινωνικής πολιτικής και η μεταφορά των βαρών της οικονομικής κρίσης στις αδύνατες κοινωνικά ομάδες.

«Η απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης να επιβάλλει μονομερώς μέτρα κοινωνικής εξαθλίωσης, πρέπει να τερματιστεί», προσθέτει η ΔΕΟΚ.

Αναφέρει ακόμη ότι απαιτεί σεβασμό στον κοινωνικό διάλογο, κυρίως όταν οι αποφάσεις αφορούν κοινωνικούς θεσμούς και εφαρμογή θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων. «Ο προσχηματικός διάλογος εφόσον έχουν ληφθεί ήδη οι αποφάσεις αποτελεί εμπαιγμό και η ΔΕΟΚ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει στο μέλλον σε τέτοιου είδους παρωδίες. Επιτέλους ας επιδειχθεί ο ελάχιστος σεβασμός απέναντι σε κοινωνικές ομάδες που έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και την επιβίωση της», συμπληρώνει.

Αναφέρει περαιτέρω ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί έστω και στο ελάχιστο τη μείωση της κοινωνικής σύνταξης για καμία και για κανένα συνταξιούχο. «Εάν υπάρχουν δικαιούχοι με ψηλά εισοδήματα, υπάρχουν και οι μέθοδοι, υπάρχουν και τα κριτήρια να αφαιρεθούν από τον κατάλογο των δικαιούχων», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα