Δεν υπογράφει μνημόνιο που υποθηκεύει την εθνική κυριαρχία, δηλώνει ο Γ. Λιλλήκας

02:32 17/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αν οι όροι του μνημονίου είναι τέτοιοι που υποθηκεύουν την εθνική μας κυριαρχία τότε δεν θα το υπογράψω, δήλωσε ο Υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας μιλώντας απόψε σε πολιτική εκδήλωση, στην Αθηένου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι «σε αυτή τη γη εμείς δεν είμαστε περαστικοί. Περαστικοί είναι οι κατακτητές», προσθέτοντας ότι μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις εμείς απαντούμε ότι θα αποσύρουμε πλέον όλες τις υποχωρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Είπε,

επίσης, ότι σε αυτές τις εκλογές κρίνονται δύο σχολές σκέψης: Αυτή της διεκδίκησης και αυτή της υπαναχώρησης.
Αυτό, πρόσθεσε, δεν ισχύει μόνο στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.
Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, δεν είναι τυχαίο ότι ο ένας εκ των ανθυποψηφίων του δήλωσε προ ημερών ότι αν δεν υπογραφεί άμεσα το μνημόνιο θα καταρρεύσει το κράτος. Αυτή, είπε, είναι η σχολή της υπαναχώρησης και της κινδυνολογίας.

Στο έτερο επιτελείο, πρόσθεσε, βάλθηκαν να υποβαθμίσουν με συνθήματα για καφετζούδες, τη μοναδική πρόταση η οποία μας βγάζει από την κρίση. Αυτή που καταθέσαμε για γρήγορη αξιοποίηση του φυσικού μας αερίου.

Τέλος, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι αν οι όροι του μνημονίου είναι τέτοιοι που υποθηκεύουν την εθνική μας κυριαρχία τότε δεν θα το υπογράψει.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο πρώην Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΔΗΚΟ Αντρέας Αγγελίδης, ο πρώην Βουλευτής ΑΚΕΛ Δώρος Χριστοδουλίδης και η Αντζέλικα Ζαχαρίου από την Πρωτοβουλία Νέων για το Μέλλον μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα