Οι εορτασμοί στα κατεχόμενα για το ψευδοκράτος στον τουρκικό Τύπο

20:08 16/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τους εορτασμούς για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και τις δηλώσεις του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι προβάλλει ο τουρκικός Τύπος.

Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV γράφει ότι εορτάστηκε με τελετές η 29η επέτειος σύστασης του ψευδοκράτους.

Στις τελετές την Τουρκία εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι , ο οποίος, όπως αναφέρεται, είπε ότι το νερό και το ηλεκτρικό

ρεύμα που θα μεταφερθεί από την Τουρκία στο νησί θα ενισχύσει την τ/κ πλευρά στις διαπραγματεύσεις για την λύση.

Στις εκδηλώσεις που έγιναν στα κατεχόμενα συμμετείχε όλη η «ηγεσία» του ψευδοκράτους.

Ο κ. Αταλάϊ ο οποίος ανέφερε ότι οι Τ/κ ίδρυσαν το ψευδοκράτος για να προσδιορίζουν το δικό τους μέλλον, πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν θα αφήσει ποτέ μόνα τους τα κατεχόμενα και κατέστησε υπεύθυνη την ε/κ πλευρά για την μη επίτευξη λύσης στο νησί.

Ο κ. Αταλάϊ ισχυρίστηκε ότι «λόγω της αδιάλλακτης στάσης της ε/κ πλευράς το χρονοδιάγραμμα έχει μπλοκάρει».

Από την άλλη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου κατά την ομιλία του είπε ότι είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Στο θέμα αναφέρεται και η εφημερίδα «Hurriyet» στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Πικρόστιφη γιορτή» γράφοντας ότι στην ομιλία του ο κ. Έρογλου ξεκίνησε μνημονεύοντας τον ιδρυτή του ψευδοκράτους Ραούφ Ντενκτάς, προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά εορτάζεται μια τέτοια εορτή χωρίς την παρουσία του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος κατά την ομιλία του είπε ότι είτε επιτευχθεί ουσιαστική λύση στο Κυπριακό ή όχι, θα συνεχιστεί η ενίσχυση των κατεχομένων από την πλευρά της Τουρκίας.

Με την ευκαιρία της επετείου έστειλαν στο ψευδοκράτος συγχαρητήρια μηνύματα ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρόεδρος της Βουλής της χώρας Τζεμίλ Τσιτσέκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα