Ομήρου: Η ΕΔΕΚ δεν θα συναινέσει σε μνημόνιο ενάντια στο βιοτικό επίπεδο

19:58 16/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κ.Σ.ΕΔΕΚ δεν θα επιτρέψει “να πληρώσουν τα σπασμένα” οι απλοί πολίτες και τα μεσαία ή χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, ανέφερε απόψε σε ομιλία του, ο Πρόεδρος της Βουλής- Πρόεδρος του Κ.Σ.ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη πως το οικονομικό μας σύστημα χρειάζεται αναθεώρηση.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Επαρχιακής Επιτροπής της ΕΔΕΚ

Λεμεσού για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Γιαννάκης Ομήρου είπε πως οι εκδηλώσεις για το έπος του Πολυτεχνείου και καταδίκης του ψευδοκράτους, βρίσκει τον κόσμο να ζει στον αστερισμό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς.

Μια κοινωνική οικονομία της αγοράς, συνέχισε, “με ισχυρή κρατική εποπτεία, με ρυθμιστικούς μηχανισμούς, με αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των ασθενέστερων στρωμάτων της κοινωνίας, μακριά από λογικές ασυδοσίας της αγοράς, αλλά και του άκρατου κρατισμού που, επίσης, οδήγησε σε αδιέξοδα και κατάρρευση κοινωνικά και πολιτικά συστήματα”.

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, το οικονομικό σύστημα χρειάζεται αναθεώρηση και πρέπει η πραγματική οικονομία να συγκρουστεί με την οικονομία του άκρατου κέρδους και να επιστρέψει η ηθική και η ανθρωπιά στον κόσμο της οικονομίας.

“Η υπαγωγή της κυπριακής οικονομίας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης είναι το αποτέλεσμα τραγικής ανεπάρκειας, καθυστερήσεων και αναστολών της Κυβέρνησης να πάρει έγκαιρα τις αναγκαίες αποφάσεις, αλλά και της ασυλλόγιστης διαχείρισης των τραπεζών, που με την αλόγιστη επένδυση στα ελληνικά ομόλογα, οδήγησαν το ακμάζον κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα στη σημερινή δεινή θέση”, συμπλήρωσε.

Έστειλε παράλληλα το μήνυμα ότι “η ΕΔΕΚ δεν θα αποδεχθεί τα σπασμένα να τα πληρώσουν οι απλοί πολίτες, τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα” και πως δεν θα δεχθεί και δεν θα συναινέσει σε μνημόνιο που θα στρέφεται εναντίον του βιοτικού επιπέδου του λαού μας.

“Θα υπερασπίσουμε”, ανέφερε, “τα συμφέροντα του κυπριακού λαού μακριά από λογικές σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας και μονόπλευρης λιτότητας και θα επιμείνουμε σε διαφύλαξη της κυριαρχίας του κυπριακού κράτους και σε πολιτικές ανάπτυξης, που είναι οι μόνες που εγγυούνται τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την έξοδο από την ύφεση”.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ καταδίκασε εξάλλου στην ομιλία του την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους πριν από 29 χρόνια, καλώντας το λαό σε εθνική επαγρύπνηση και κινητοποίηση.

“Χρέος μας σήμερα”, συνέχισε “είναι να υπερασπίσουμε με κάθε κόπο και κάθε θυσία μια γραμμή εθνικής δικαίωσης και να μην επιτρέψουμε να σβήσουν οι μνήμες μας μέσα σε πανηγυριώτικους λόγους των τυμβωρύχων των αγώνων και των θυσιών”.

Ανέφερε πως, δεν πρέπει να επιτρέψουμε την πλαστογράφηση της Ιστορίας, την παραχάραξη της αλήθειας, τη διαστρέβλωση του μηνύματος του Πολυτεχνείου και του όποιου λαϊκού αγώνα “και ας μην επιτρέψουμε σε κανένα να εξουδετερώσει τα οράματα και να διαψεύσει τις προσδοκίες μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα