Δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης του εταιρικού φόρου, λέει το ΥΠΟΙΚ

18:42 28/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση τονίζει ότι το θέμα της διαφοροποίησης του εταιρικού φόρου δεν εντάσσεται στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για τη στήριξη της Κύπρου από το Μηχανισμό, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Προστίθεται ότι η Κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης θα εξασφαλίσει τους καλύτερους δυνατούς όρους, προς όφελος της κυπριακής οικονομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε αίτηση για οικονομική στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, η οποία χαιρετίστηκε

από τα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα και έγινε την Τετάρτη αποδεκτή από το Eurogroup.

Με την αίτηση αυτή, συμπληρώνεται, η Κυβέρνηση αποσκοπεί στην εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών που προέρχονται, κυρίως, από την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.

Εξάλλου, αναφέρεται ότι με την ενέργεια αυτή διασφαλίζεται η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος με την απόκτηση των απαραίτητων κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση και απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του.

«Επειδή εκφράστηκαν ανησυχίες από κάποιους για την πιθανότητα διαφοροποίησης του εταιρικού φόρου, η Κυβέρνηση τονίζει ότι το θέμα δεν εντάσσεται στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα