Διαψεύδει η Λευκωσία τουρκικά δημοσιεύματα για επεισόδιο με τον Ιρανό ΥΠΕΞ στο αεροδρόμιο

18:12 28/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο περί δήθεν επεισοδίου με τον Ιρανό ΥΠΕΞ στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Κύπρο.

“Σχετικά με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη στην Κύπρο του Ιρανού Υπουργού Εξωτερικών της Ισλαμικής

Δημοκρατίας του Ιράν Dr. Ali Akbar Salehi, το Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι η επίσκεψη υπήρξε απόλυτα επιτυχής και σύμφωνα με το καταρτισθέν Πρόγραμμα”, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΥΠΕΞ “διαψεύδει ότι το όνομα του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν είναι στον Κατάλογο Απαγορευμένων Προσώπων για Είσοδο στην Κύπρο και ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα είτε κατά την άφιξη είτε κατά την αναχώρησή του”.

Δημοσιεύματα στον σημερινό τουρκικό Τύπο αναφέρουν ότι υπήρξε ισχυρισμός πως ο Ιρανός ΥΠΕΞ ετέθη υπό κράτηση από τη Διεύθυνση Τρομοκρατίας στο αεροδρόμιο Λάρνακας με το αιτιολογικό ότι το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο ανεπιθύμητων προσώπων στην Ευρώπη. Γράφει ακόμη ότι αφέθηκε ελεύθερος με τις ενέργειες του «ε/κ ΥΠΕΞ».

Keywords
Τυχαία Θέματα