Δεν ενημερώθηκε για νέα μέτρα δηλώνει η ΠΟΕΔ

16:02 9/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σταθερά προσηλωμένη στην πιστή εφαρμογή των συμφωνημένων αρχών του κοινωνικού διαλόγου, δηλώνει ότι παραμένει η ΠΟΕΔ, με αφορμή δημοσιεύματα των ΜΜΕ που αναφέρονται σε προθέσεις και σκέψεις του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή, για λήψη περαιτέρω μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι «για τίποτε δεν έχει ενημερωθεί, σχετικά, ούτε κι έχουν ζητηθεί οι απόψεις της για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που, ασφαλώς, επηρεάζει

τους όρους υπηρεσίας των μελών της».

Προσθέτει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί αποκλίσεις από τις αρχές του κοινωνικού διαλόγου, που έλαβαν χώρα σε προηγούμενες περιόδους και οι οποίες καταστρατηγούσαν τις αρχές αυτές.

Η ΠΟΕΔ θεωρεί πως «όλα τα θέματα που επηρεάζουν όρους εργασίας των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της οικείας Μικτής Επιτροπής Προσωπικού, έτσι που να δίνεται η ευκαιρία στους εκπροσώπους ων εργαζομένων να έχουν λόγο, ενώ να τηρούνται και οι διαδικασίες που προβλέπονται μέσα από τον καταστατικό κανονισμό της Μικτής Επιτροπής».

Δεν είναι νοητό, αναφέρει η ΠΟΕΔ, οι εκπαιδευτικοί «να πληροφορούνται εκ των υστέρων για αποφάσεις που πάρθηκαν ερήμην τους, για ο,τιδήποτε τους αφορά».

Keywords
Τυχαία Θέματα