Ομήρου: Η Βουλή προσβλέπει σε πιο έντονη ανάμιξη της ΕΕ στο Κυπριακό

16:02 9/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Βουλή των Αντιπροσώπων προσβλέπει σε μια πιο ενεργό και πιο έντονη ανάμιξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επικουρικά, στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού προβλήματος, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δηλώσεις του για τη σημερινή «Ημέρα της Ευρώπης», ο κ. Ομήρου είπε ότι η Βουλή

των Αντιπροσώπων τιμά την «Ημέρα της Ευρώπης» και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση υπήρξε μεγάλη κατάκτηση των ευρωπαϊκών λαών στην πορεία για προαγωγή των αρχών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ευημερίας και της κοινωνικής συνοχής.

«Η ευρωπαϊκή ενοποίηση γέννησε ελπίδες και προσδοκίες στους ευρωπαϊκούς λαούς και στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Σήμερα, ωστόσο, η Ευρώπη βρίσκεται στον αστερισμό της οικονομικής κρίσης και στην ευρωζώνη στην οποία ανήκει η Κύπρος, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Καθήκον των ευρωπαϊκών οργάνων και των ευρωπαϊκών συλλογικών θεσμικών σωμάτων και των Ευρωπαίων αξιωματούχων είναι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με κοινωνική ευαισθησία και με στόχο την κοινωνική συνοχή. Στο δρόμο της ανάπτυξης που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και καλύτερες συνθήκες απασχόλησης για να διασφαλιστεί ο στόχος της ευημερίας, της ανάπτυξης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, για να αποτραπούν αντιευρωπαϊκά αισθήματα στους Ευρωπαίους πολίτες και για να πείσουμε ότι η Ευρώπη δεν είναι το πρόβλημα αλλά είναι η λύση των προβλημάτων», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Ομήρου είπε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προσβλέπει σε μια πιο ενεργό και πιο έντονη ανάμιξη της ΕΕ, επικουρικά, στις προσπάθειες για λύση του κυπριακού προβλήματος.

«Προσβλέπει η Βουλή σε μια πιο αποφασιστική στάση από την πλευρά των ευρωπαϊκών συλλογικών θεσμικών οργάνων και των Ευρωπαίων αξιωματούχων στις προκλητικές συμπεριφορές της Τουρκίας και σε ό,τι αφορά την μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε ό,τι αφορά τη μη αναγνώριση της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ και σε ό,τι αφορά την άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί για λύση του κυπριακού προβλήματος στη βάση των Αρχών του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, αλλά και σε ό,τι αφορά τις θρασύτατες απειλές της εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης. Θέλουμε μια ΕΕ πιο ισχυρή, πιο παρεμβατική, η οποία να τιμά το ρόλο και την αποστολή της και να καταξιώνει τις αρχές και τις αξίες επί των οποίων οικοδομήθηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα