Συνδικαλιστικό «όχι» στην πρόταση Τσίπρα για συνάντηση

15:12 9/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απέρριψαν την πρόσκληση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο να συναντηθούν στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο κ. Τσίπρας για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της Διδασκαλικής

Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ). Στις ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι ως συνδικαλιστικοί φορείς δεν έχουν θέση στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι λόγω και του ότι οι επαφές που έχει στην παρούσα φάση ο κ. Τσίπρας ορίζονται και οριοθετούνται και από το Σύνταγμα, δεν νοείται συμμετοχή της ίδιας, που όμως δεσμεύεται να προσέλθει σε συνάντηση αμέσως μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, όποτε και εφόσον αυτό συμβεί, για να παρουσιάσει τις θέσεις της για τους εργαζόμενους και για τη χώρα γενικότερα.

Αναλόγου περιεχομένου είναι και η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, που υπενθυμίζει ότι είχε συναντήσει, προεκλογικά, τον κ. Τσίπρα, όπως και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, και είχε παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις και τις θέσεις της. Η ΔΟΕ υπογραμμίζει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει κανένα συνταγματικό ρόλο στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Αντίθετα, επιστολή στο κ. Τσίπρα έστειλε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), για την πρόσφατη υπογραφή από τον Υπουργό Παιδείας, κ. Μπαμπινιώτη, γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που εξομοιώνει τους μισθούς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με αυτούς των συναδέλφων τους στο δημόσιο, κίνηση που εντάσσουν σε μια συνεχιζόμενη «άνιση και συντεχνιακή πολιτική», υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Μπαμπινιώτης είναι ταυτόχρονα Πρόεδρος 29 σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Η ΟΙΕΛΕ επισημαίνει ότι «δίδεται ένα αναπάντεχο δώρο εκατομμυρίων ευρώ στους σχολάρχες, οι οποίοι είχαν από το Νοέμβριο του 2011 περικόψει παρανόμως τις αποδοχές των εκπαιδευτικών των σχολείων τους και ήταν υποχρεωμένοι να επιστρέψουν τα κλεμμένα χρήματα, σύμφωνα με δεκάδες αποφάσεις των Επιθεωρήσεων Εργασίας, βασισμένες στην πάγια εργατική νομοθεσία».

Για «ασύστολα ψεύδη» και για «επαναστατική γυμναστική» κατηγορούν την ΟΙΕΛΕ με γραπτή τους ανακοίνωση οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα