Δεύτερες σκέψεις για εταιρεία υδρογονανθράκων ζητά από Κυβέρνηση ο Λ. Χριστοφόρου

20:43 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, όπως δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο εκ των Αντιπροέδρων του κόμματος και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, Λευτέρης Χριστοφόρου, θεωρεί ως “πέρα για πέρα εσφαλμένη” την κίνηση της Κυβέρνησης Χριστόφια και του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλή Συλικιώτη, να ιδρύσουν εταιρεία υδρογονανθράκων, από τη στιγμή κατά την οποία το θέμα αυτό συζητείται στην Επιτροπή Εμπορίου”.

“Αναμένουμε ότι η Κυβέρνηση θα κάνει δεύτερες

σκέψεις, διότι η Επιτροπή Εμπορίου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τη δική της πρόταση”, είπε ο κ. Χριστοφόρου σε δηλώσεις του στη Βουλή.

“Θεωρούμε ότι η μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Εμπορίου και της Επιτροπής Εμπορίου για τα μεγάλα ζητήματα της ενέργειας”, πρόσθεσε, “πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού” και για αυτό “πρέπει να υφίσταται αλληλοσεβασμός, αλληλοεκτίμηση και, πολύ περισσότερο, σεβασμός στις διαδικασίες της Βουλής”.

Ο κ. Χριστοφόρου πρόσθεσε ότι “αναμέναμε από τον Υπουργό Εμπορίου και την Κυβέρνηση ότι θα σέβονταν τη διαδικασία, που ευρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή, όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία κρατικής εταιρείας υδρογονανθράκων”.
“Αντ’ αυτού”, συνέχισε ο κ. Χριστοφόρου, “η Κυβέρνηση και ο Υπουργός προχώρησαν από μόνοι τους στην ίδρυση αυτής της εταιρείας, που αποτελεί ουσιαστικά πρόκληση και προς την πλειοψηφία της Επιτροπής Εμπορίου, η οποία κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου”.

“Η Βουλή”, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, “ήταν, είναι και παραμένει έτοιμη να συζητήσει την οποιαδήποτε πρόταση, μέσα όμως στο πλαίσιο του αλληλοσεβασμού, της αλληλοεκτίμησης και, πολύ περισσότερο, της προστασίας των θεσμών της Δημοκρατίας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα