Χριστουγεννιάτικες Ευχές των Κομμάτων

12:56 24/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

ΔΗΣΥ

Τα φετινά Χριστούγεννα έρχονται στην πιο δύσκολη στιγμή για την Κύπρο και τους πολίτες της, εδώ και δεκαετίες. Ο τόπος βρίσκεται αντιμέτωπος με πολύπλευρες, μεγάλες προκλήσεις που θα καθορίσουν την πορεία του.

Τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, μόνο μέσα από την ενότητα και την υπευθυνότητα. Με σύνεση και συνεργασία. Το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων βρίσκεται

στην υπέρβαση αυτών που μας χωρίζουν και στην ανάδειξη όσων μας ενώνουν. Που τελικά είναι και τα πιο σημαντικά.

Εμείς οι Κύπριοι, διαχρονικά, έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δοκιμασίες. Έχουμε παλέψει σκληρά, ξεπεράσαμε μεγάλα εμπόδια, πέσαμε, μα σταθήκαμε και πάλι όρθιοι. Τα καταφέραμε. Θα τα καταφέρουμε και πάλι.
Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα.

ΑΚΕΛ

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, το ΑΚΕΛ απευθύνει σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό θερμές ευχές για χρόνια πολλά, υγεία και ευτυχία.

Ιδιαίτερες ευχές απευθύνουμε στους ανθρώπους εκείνους που η ζωή τους σημαδεύτηκε από τα τραγικά γεγονότα του 1974. Τους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους, τους συγγενείς των αγνοουμένων και των νεκρών μας.

Εγκάρδιες ευχές απευθύνουμε και στους απόδημους συμπατριώτες μας, στους οποίους εκφράζουμε την απεριόριστη εκτίμηση και τις ευχαριστίες μας για τη συμβολή τους στον αγώνα για το δίκαιο της Κύπρου.

Θερμές ευχές απευθύνουμε σε κάθε οικογένεια στην Κύπρο που βιώνει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της τραπεζικής κρίσης στον τόπο μας. Σήμερα, η σκέψη μας βρίσκεται ιδιαίτερα στους φτωχούς, στους χιλιάδες ανέργους, σε όσους βιώνουν την εργασιακή αβεβαιότητα και τις αρνητικές συνέπειες στα δικαιώματα και θα απολαβές τους, στους νέους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον και την προοπτική τους και γενικότερα σ’ όλους εκείνους που περνάνε δύσκολες ώρες εξαιτίας της κρίσης.

Σ’ όλους τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες μας, αλλά και τους μετανάστες που φιλοξενούνται στη χώρα μας και βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους και τους οικείους τους, θέλουμε να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης, αγώνα, αλλά και μήνυμα ελπίδας. Η δύναμη είναι στα χέρια μας και αν ενώσουμε όλοι τη φωνή και τη δύναμή μας μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτό που πραγματικά μας αξίζει.

Μέσα από τους αγώνες μας πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή και επανένωση της πατρίδας μας στα πλαίσια της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού μας.

Το ΑΚΕΛ και ολόκληρο το Λαϊκό Κίνημα θα επαγρυπνούμε για να προστατέψουμε τα μεσαία και χαμηλά λαϊκά εισοδηματικά στρώματα τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Μέσα από τους αγώνες μας μπορούμε να υπερασπιστούμε την κοινωνία και τους εργαζόμενους ενάντια στη λογική των μνημονιακών μονόδρομων, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης, στις προσπάθειες κατάργησης των εργασιακών κατακτήσεων και του κοινωνικού κράτους, ενάντια στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και στην αναβίωση του φασισμού.

Τέλος, ευχόμαστε το δίκαιο, η ειρήνη και η ευημερία να επικρατήσουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι επόμενες γενιές αξίζουν κάτι καλύτερο από μια ανθρωπότητα που τη χτυπούν καθημερινά τα βόλια του ιμπεριαλισμού και την εξαθλιώνουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Γι’ αυτό αξίζουν όλοι οι αγώνες και όλες οι θυσίες που μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει μέσα από την οργανωμένη πάλη για ελευθερία, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό.

Χρόνια πολλά. Ευτυχία και πρόοδος για όλους.

ΔΗΚΟ

Με την ευκαιρία των εορτών,το Δημοκρατικό Κόμμα εύχεται σε ολόκληρο τον Κυπριακό λαό να περάσει Χαρούμενα Χριστούγεννα και να έχει ένα ευτυχισμένο νέο έτος με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

Είθε η γέννηση του Θεανθρώπου και η έλευση του 2014 να σηματοδοτήσουν την απαρχή καλύτερων ημερών για τον τόπο μας και να φέρουν την πολυπόθητη ελευθερία στο νησί μας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα είναι πάντοτε συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος στους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού για απελευθέρωση του τόπου μας και δικαίωση και θα συνεχίσει να εργάζεται με στόχο την αναγέννηση της κυπριακής οικονομίας.

ΕΥΡΩΚΟ

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων στέλνει θερμές και ειλικρινείς ευχές στον κυπριακό λαό για χαρούμενα και ευτυχισμένα Χριστούγεννα. Απευθύνουμε ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες ευχές στους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους, τους συγγενείς των αγνοουμένων μας και τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας.

Γιορτάζουμε τα φετινά Χριστούγεννα μέσα σε συνθήκες αβεβαιότητας και προβλημάτων που δημιουργούν η πρωτόγνωρη οικονομική καταστροφή και η συνεχιζόμενη τουρκική επιβουλή εις βάρος της πατρίδας και του λαού μας.

Η πατρίδα μας διέρχεται μια επικίνδυνη κρίση που την επηρεάζει πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και θεσμικά. Οι πολίτες ασφυκτιούν κάτω από το ασήκωτο βάρος της ανέχειας, της στέρησης, της ανεργίας και της οικονομικής ύφεσης. Οι θεσμοί στον τόπο μας έχουν καταρρακωθεί από αυτούς που θα έπρεπε να είναι οι αμύντορες και οι υπερασπιστές τους.

Η σκέψη όλων μας αυτές τις μέρες πρέπει να στρέφεται στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την κρίση και μαστίζονται από την ανεργία και τη φτώχεια και δεν μπορούν να εξασφαλίζουν τα απαραίτητα για να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Θέλουμε τα φετινά Χριστούγεννα, να είναι Χριστούγεννα αλληλεγγύης, ελπίδας και αγάπης και το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του θεανθρώπου να φέρει στις ψυχές μας την αισιοδοξία, το κουράγιο και τη δύναμη να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τους κινδύνους που μας απειλούν.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν τα φετινά Χριστούγεννα ενισχύοντας μέσα μας την πίστη και την ελπίδα πως θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα, θα αποδοθεί δικαιοσύνη, θα στήσουμε ξανά την οικονομία μας και ο ήλιος της ελευθερίας, της ειρήνης και της δικαιοσύνης θα φωτίσει ξανά τη σκλαβωμένη μας πατρίδα.
Καλά Χριστούγεννα.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Τα Χριστούγεννα του 2013, βρίσκουν χιλιάδες συμπολίτες μας να βιώνουν με τον πλέον σκληρό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, του κουρέματος και της Μνημονιακής πολιτικής. Η ανεργία καλπάζει, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και τα νοικοκυριά παλεύουν να αντεπεξέλθουν στις δανειστικές τους υποχρεώσεις.

Μέσα σε όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση τήρησε κατά γράμμα τις πρόνοιες του Μνημονίου, η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ περιγράφει με μελανά χρώματα τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η κυπριακή οικονομία για μια δεκαετία. Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση επιβάλλει ακραία μέτρα λιτότητας που πλήττουν κυρίως τα μεσαία και χαμηλά στρώματα του πληθυσμού.

Σε αυτές τις συνθήκες, ιδιαίτερα τις ημέρες των Χριστουγέννων, οφείλουμε όλοι να είμαστε αλληλέγγυοι και να αναδείξουμε για άλλη μια φορά την ανθρωπιά που χαρακτηρίζει το λαό μας. Οι ημέρες αυτές, δημιουργούν όσο ποτέ το χρέος της συνεισφοράς απέναντι σε εκείνες τις ιδιαίτερα ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Αυτές τις ημέρες της αγάπης, κατά τις οποίες ξέρουμε ότι υπάρχουν παιδιά που δεν θα μπορέσουν να πάρουν ένα δώρο ή να μπουν στο πνεύμα των εορτών, ο καθένας όσο μπορεί ας βοηθήσει ώστε να μην υπάρξει κανένα παιδί στην Κύπρο, που να μη νοιώσει έστω και λίγη χαρά σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η Συμμαχία Πολιτών, εύχεται σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό, καλά Χριστούγεννα με την ελπίδα ότι ενωμένοι θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε μια πολιτική άμεσου απεγκλωβισμού από το Μνημόνιο. Με την ελπίδα ότι ενωμένοι θα υπερασπιστούμε τον αντικατοχικό μας αγώνα και θα διεκδικήσουμε μια δίκαιη λύση που θα ανατρέπει τα κατοχικά δεδομένα.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Οικολογικές Χριστουγεννιάτικες Ευχές

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων εύχεται σε ολόκληρο τον Κυπριακό λαό, «Καλά Χριστούγεννα».

Ευχόμαστε η γέννηση του Κυρίου να φέρει Υγεία, Χαρά, Ευτυχία και πάνω από όλα Ειρήνη, Ελευθερία και Ευημερία της πατρίδας και του λαού μας. Ας είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που περνούμε με πρόσφυγες, εγκλωβισμένους, αγνοούμενους και διαχωριστικές γραμμές στη μικρή μας πατρίδα. Ας είναι τα τελευταία Χριστούγεννα με χιλιάδες ανέργους, λιμοκτονούσες οικογένειες και καταστροφική ύφεση

Αυτές τις μέρες της αγάπης, η σκέψη μας είναι στραμμένη προς εκείνους τους συνανθρώπους μας στην Πατρίδα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από την αγάπη και τη φροντίδα μας.

Μέσα σε συνθήκες κρίσιμες για τον τόπο, με την ανεργία και το δημόσιο χρέος να αυξάνεται μέρα με τη μέρα, την αδιαφάνεια και τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο και την κρίση της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος να συνεχίζεται, καλούμαστε όλοι πιο επιτακτικά από ποτέ να δώσουμε τη μάχη για ελεύθερη πατρίδα, πράσινη οικονομία, βιώσιμη ανάπτυξη και δίκαιη κοινωνία.

Η χώρα μας έχει βουλιάξει οικονομικά μετά το μεγάλο κτύπημα που δέχτηκε με τις αποφάσεις του Eurogroup το Μάρτιο. Έχουμε δει τη ποιότητα ζωής στην άλλοτε “χώρα της ευμάρειας” να υποβάθμιζεται.

Οι συμπολίτες μας κινδυνεύουν από την πείνα και την εξαθλίωση αλλά ο κίνδυνος της αξιακής εξαθλίωσης και η καταπάτηση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης υπερβαίνει το φάσμα της πείνας και της ανέχειας.

Μέσα σε συνθήκες κρίσης και λιτότητας και με την πολιτεία και τα κόμματα να αποτυγχάνουν να δώσουν πραγματικές λύσεις, κατά την άποψη μας μόνη ελπίδα αποτελεί η δημιουργία ενός κινήματος κοινωνικής αλληλεγγύης από τους ίδιους τους πολίτες. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τις αρχές μας , να προστατεύσουμε δηλαδή την κοινωνική αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη, την ανθρωπιά.

Το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο μέσα από τους αιώνες γιατί είναι μήνυμα Αγάπης , Ελπίδας και Αλληλεγγύης.

Καλά Χριστούγεννα, χαρούμενα, ειρηνικά και οικολογικά.

Keywords
χριστουγεννιατικες βιτρινες, χριστουγεννιατικες ευχες, ευχες, Χριστούγεννα, κυπρος, ακελ, ευρωκο, κομμα, επηρεάζει, μνημονιο, ΔΝΤ, χρεος, λύση, δωρο χριστουγεννων, Κορμός Χριστουγέννων, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, μνημονιο 3, χρονια πολλα, τελος του κοσμου, η ζωη, ξανα, κοινωνια, κομματα, δημοκρατια, κυπρου, νησι, οικονομια, υγεια, φτωχεια, χρωματα, αγαπη, αγωνες, αισιοδοξια, ακελ, αξιζει, αλληλεγγυη, αναγεννηση, ανεργια, ανθρωπινα δικαιωματα, ανθρωπος, βιωσιμη αναπτυξη, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γραμμα, δυναμη, δημοσιο, δωρο, ευκαιρια, ευτυχια, ειρηνη, εκθεση, εκτιμηση, ελευθερια, ελπιδα, επηρεάζει, επρεπε, επιτυχια, ερχονται, ετος, ευημερια, ζωη, ζωης, ηλιος, κεφαλαιο, κυβερνηση, κομμα, λύση, μακρια, ο ηλιος, οικογενεια, παιδι, παιδια, πιστη, ποιοτητα, πολιτεια, πρασινη, προβληματα, φωνη, φορα, χαρα, ωρες, αιωνες, δικαιωματα, ειλικρινεις, χωρα, ιδιαιτερα, μια φορα, μπροστα, ομαδες, ξεπουλημα, χερια, ψυχες
Τυχαία Θέματα