Χωρίς Κανταδόρους φέτος η Καρναβαλίστικη Παρέλαση στη Λεμεσό

18:56 24/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για πρώτη φορά οι ομάδες κανταδόρων δεν θα παρελάσουν στη Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση του Δήμου Λεμεσού, μετά από σχετική εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής του Καρναβαλιού, η οποία θα τεθεί για τελική έγκριση στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα μια από τις έξι ομάδες Κανταδόρων αντέδρασε αρνητικά, εκφράζοντας την πρόθεση της να απέχει από κάθε καρναβαλίστικη εκδήλωση.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου ξεκαθάρισε πως η απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά

και μόνο στη Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση και δεν επηρεάζει τις υπόλοιπες εμφανίσεις των Κανταδόρων κατά το εορταστικό δεκαήμερο.

Όσον αφορά στους λόγους, ο κ. Χρίστου ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια ώστε ο χρόνος διεξαγωγής της παρέλασης να μην ξεπεράσει τα λογικά πλαίσια και να μην ταλαιπωρηθεί το κοινό από το κρύο ή και μια πιθανή βροχή, ενώ υπενθύμισε πως οι συμμετοχές για φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και έχουν φτάσει τις 122.

Σχολιάζοντας την αντίδραση ομάδας Κανταδόρων, η οποία φαίνεται έτοιμη να απέχει από κάθε καρναβαλίστικη εκδήλωση, ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε πως η απόφαση αυτή είναι λανθασμένη και σημείωσε ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει πολλές εμφανίσεις των Κανταδόρων στη Λεμεσό.

Η εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής του Καρναβαλιού, πρόσθεσε, τέθηκε χθες βράδυ ενώπιον των εκπροσώπων των δημοτικών ομάδων, οι οποίοι και την υιοθέτησαν, ενώ απομένει η τελική έγκριση της από την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, μεθαύριο Πέμπτη.

Ο Δήμος, είπε ο κ. Χρίστου, θα αξιολογήσει την αντίδραση του κοινού και αναλόγως θα αποφασίσει εάν θα εφαρμοστεί ή όχι αυτή η απόφαση και σε μελλοντικές Καρναβαλίστικες Παρελάσεις.

Μιλώντας εξάλλου στο ΚΥΠΕ, ο Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνουν δεύτερες σκέψεις από την ομάδα Κανταδόρων που αντέδρασε, τονίζοντας ότι γίνονται σκέψεις για ενίσχυση της παρουσίας των ομάδων των Κανταδόρων στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ενώ μελετάται και εισήγηση για διοργάνωση συναυλίας αφιερωμένης στους Κανταδόρους μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, πριν από την έναρξη της παρέλασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα