ΑΞΙΚ: Προκήρυξη του νέου Σχέδιο Χορηγιών στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία π

13:03 7/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε προκήρυξη, για τέταρτη συνεχή χρονιά, του Σχεδίου Χορηγιών στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία, προχωρεί το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ), ως Αρμόδιος Φορέας Διαχείρισης του Σχεδίου.

Σε χαιρετισμό της, στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΑΞΙΚ για την παρουσίαση του Σχεδίου, η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, υπέδειξε ότι «η ξενοδοχειακή βιομηχανία πρέπει να εγκύψει με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα

στο θέμα του ανθρώπινου δυναμικού της και να επενδύσει σε αυτό, για να μπορέσει να υλοποιήσει το στρατηγικό της στόχο που είναι η  ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού».

Ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της πρώτης χρονιάς εφαρμογής του Σχεδίου το 2009 δεν ήταν «καθόλου ικανοποιητικά». Συγκεκριμένα, τον πρώτο χρόνο καλύφθηκε μόνο το 16% του στόχου, το δεύτερο χρόνο το 64% του στόχου, ενώ πέρσι ο στόχος υπερκαλύφθηκε κατά 78 άτομα.

«Γνωρίζοντας ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω επέκτασή της επιμόρφωσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων κατά την περίοδο αναστολής των εργασιών, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, προχωρούμε και φέτος στην προκήρυξη του Σχεδίου κινήτρων για την ξενοδοχειακή βιομηχανία και καλούμε τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει» είπε η Υπουργός.

Όπως ανέφερε, σκοπός του Σχεδίου, είναι η παροχή ενισχύσεων-χορηγιών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που αναστέλλουν τη λειτουργία τους ολικώς ή μερικώς κατά τη χειμερινή περίοδο, προκειμένου να εντάξουν τους εργαζομένους τους σε προγράμματα κατάρτισης.

«Στοχεύουμε στην ενθάρρυνση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ώστε να επενδύσουν στην επιμόρφωση του προσωπικού τους κατά την περίοδο αναστολής των εργασιών τους, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια» είπε η Υπουργός.

Το Σχέδιο συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και κατά 15% από την Κυπριακή Δημοκρατία και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται, σύμφωνα με την κ. Χαραλάμπους, στις 612 χιλιάδες ευρώ μέχρι το 2013.

Η κ. Χαραλάμπους ανέφερε στη συνέχεια ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από την πλευρά του, πέραν των διαφόρων σχεδίων και μέτρων που προωθεί, συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και όλους τους τουριστικούς και κοινωνικούς εταίρους, με στόχο τη χάραξη μιας κοινής στρατηγικής ανάπτυξης και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού για την τουριστική βιομηχανία και την εφαρμογή ενός πλαισίου πολιτικής και δράσεων, που θα δραστηριοποιούν την επιχείρηση στη διασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, θέτοντας ως κεντρικό άξονα και επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Τον χαιρετισμό της Υπουργού ανέγνωσε ο ΓΔ του Υπουργείου Εργασίας, Γεώργιος Παπαγεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα