Αύριο οι όροι εντολής για αξιολόγηση της νομοθεσίας περί ξεπλύματος χρήματος

16:33 12/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκαν το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών οι συναντήσεις τεχνοκρατών της Τρόικας και του Υπουργείου Οικονομικών για θέματα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, που αφορούν το κυπριακό μνημόνιο.

Οι συναντήσεις των δύο πλευρών θα συνεχιστούν και το απόγευμα.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αναμένεται ότι σήμερα θα καταλήξουν Υπουργείο Οικονομικών και Τρόικα

σε συμφωνία για τους όρους εντολής που θα διέπουν την ανεξάρτητη αξιολόγηση του κυπριακού νομικού πλαισίου κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της εφαρμογής του.

Η αξιολόγηση της κυπριακής νομοθεσίας περί ξεπλύματος χρήματος, θα γίνει από ανεξάρτητο ιδιωτικό οίκο, με τη συμμετοχή της επιτροπής Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι όροι εντολής θα δοθούν αύριο στην Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα διεξάγει το διαγωνισμό, μέσω του οποίου θα επιλεγεί ο ανεξάρτητος οίκος με συνοπτικές διαδικασίες, λόγω του περιορισμένου χρόνου που υπάρχει μέχρι το τέλος Μαρτίου για να γίνει η αξιολόγηση του κυπριακού νομικού πλαισίου για το ξέπλυμα χρήματος.

Η όλη διαδικασία, σύμφωνα με την απόφαση του Γιούρογκρουπ, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο 15νθήμερο Μαρτίου, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία επί της δανειακής σύμβασης της Κύπρου πριν το τέλος του μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα