Αταλάι και Ατάι στα κατεχόμενα για την επέτειο της εισβολής

12:52 20/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αντιπρόεδρος, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι και ο Διοικητής της Στρατιάς Αιγαίου, στρατηγός Αμπντουλλάχ Ατάι εκπροσωπούν φέτος την Τουρκία στις εκδηλώσεις στα κατεχόμενα για την 38η επέτειο της τουρκικής εισβολής, σε αντίθεση με πέρσι που είχε έρθει στα κατεχόμενα ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Αταλάι έφθασε παράνομα στα κατεχόμενα χτες και θα αναχωρήσει την Κυριακή.

Η εφημερίδα Χαβαντίς γράφει ότι πριν αναχωρήσει από την Αγκυρα,

ο κ. Αταλάι δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον «πρέσβη» του ψευδοκράτους στην Τουρκία, Μουσταφά Λακανταμιαλί και αντιπροσώπους συνδέσμων οικογενειών πεσόντων και αναπήρων πολέμου. Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος δήλωσε ότι εργάζονται για ένα σοβαρό αναπτυξιακό πρόγραμμα σχετικά με την οικονομία για το ψευδοκράτος, το οποίο θα αρχίσει το 2013.

Οσον αφορά το σχέδιο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος, το χαρακτήρισε ως την πιο ζωτική επένδυση για το μέλλον του νησιού. Στο Κυπριακό διαβεβαίωσε τους «Τ/κ αδελφούς» να μην έχουν καμία ανησυχία, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα από τις συνομιλίες. Δεν πρέπει, συνέχισε, να έχουν καμία αγωνία και ανησυχία για το μέλλον, τονίζοντας ότι «η Τουρκία και η βόρεια Κύπρος είναι ένα» και η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του ψευδοκράτους.

Ο Τούρκος αξιωματούχος, αφού υπενθύμισε ότι στο παρελθόν Τ/κ μετέβαιναν για ψώνια στο «νότιο μέρος» της Λευκωσίας, είπε ότι τα πράγματα έχουν αντιστραφεί και πλέον άρχισαν να μεταβαίνουν από «το νότο στο βορρά λόγω του ότι στη βόρεια Κύπρο, το βιοτικό επίπεδο είναι πιο ψηλό και η νότια Κύπρος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες». Το μέλλον του νησιού, συνέχισε, είναι συνδεδεμένο με την Τουρκία. «Το νερό στο νησί θα έρθει από την Τουρκία. Δεν μπορεί να έρθει από πουθενά αλλού. Τώρα θα μεταφέρουμε και ηλεκτρισμό. Θα εξασφαλισθεί μια πιο εγγυημένη ζωή για ολόκληρο το νησί».

Ο Τούρκος στρατηγός Ατάι είχε χθες συναντήσεις με τον Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, τον «πρόεδρο» της ψευδοβουλής, Χασάν Μποζέρ και τον «πρωθυπουργό», Ιρσέν Κουτσιούκ.

Ο κ. Έρογλου, αφού εξέφρασε την ευχαρίστηση του για την παρουσία του Ατάι στα κατεχόμενα, εξήρε τη σημασία της συμμετοχής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, σε ανώτατο επίπεδο, στους εορτασμούς. Από την πλευρά του ο Τούρκος στρατηγός, ο οποίος συμμετείχε στην τουρκική εισβολή του 1974 ως ανθυπολοχαγός και υπηρέτησε στα κατεχόμενα μεταξύ των ετών 1999-2011, είπε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται ξανά στα κατεχόμενα.

 Επισκέψεις στα κατεχόμενα για τις εκδηλώσεις της εισβολής

Η 20η Ιουλίου έχει μεγάλη σημασία για το τουρκικό έθνος και την Τουρκία, η οποία προστατεύει με τον πιο ορθό και ειλικρινή τρόπο την ειρήνη στο νησί, ισχυρίστηκε ο αντιπρόσωπος του προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Χαμαράτ, ο οποίος έφθασε στα κατεχόμενα για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 38η επέτειο της τουρκικής εισβολής και χθες είχε συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Οι σχέσεις των «κυβερνήσ

Keywords
Τυχαία Θέματα