Αρνητικός στη συμμετοχή ΠΑΣΟΚ – ΝΔ εμφανίζεται ο Φ. Κουβέλης

19:53 7/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Είναι προφανές ότι μια μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όπως και αν την ονομάσει κανείς, δεν θα είναι σε αρμονία με το λαϊκό μήνυμα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο των ερευνητικών

επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Κουβέλης «για τη ΔΗΜΑΡ ισχύει το δίπολο που έθεσε και προεκλογικά: παραμονή στην ευρωζώνη και να προχωρήσουμε σε απαγκίστρωση από το μνημόνιο, κάθε πολιτική δύναμη να ξεκαθαρίσει τη στάση της σε αυτά τα δύο σημεία».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για συμμαχία με τις δυνάμεις της Αριστεράς, ο κ. Κουβέλης είπε ότι «περιμένουμε καθαρές και σαφείς προτάσεις και ανάλογα θα τοποθετηθούμε».

Με τον κ. Κουβέλη ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διερευνητικών επαφών του Α. Σαμαρά για το σχηματισμό κυβέρνησης, μετά και την εντολή που πήρε σήμερα το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και όπως φαίνεται δεν τελεσφόρησε.

Επόμενος στη σειρά είναι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναμένεται να παραλάβει εκτός απροόπτου τη διερευνητική εντολή, μόλις την παραδώσει ο Πρόεδρος της ΝΔ, καθώς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα