Άρχισε η υποβολή φορολογικής δήλωσης μέσω TAXISnet

13:12 26/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής, μέσω της υπηρεσίας TAXISnet, της δήλωσης εισοδήματος μισθωτού για το 2011, παρέχει από την Τετάρτη 25 Απριλίου, όπως γίνεται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων (ΤΕΠ).

Ταυτόχρονα, το ΤΕΠ προσφέρει από την περασμένη Τρίτη τη δυνατότητα πληρωμής με την πιστωτική κάρτα οποιουδήποτε ποσού οφειλόμενων φόρων, μέσω της υπηρεσίας διαδικτύου JCC Smart, χωρίς

τον περιορισμό των 1.000 ευρώ που είχε τεθεί με την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρώτη Λειτουργός του Τμήματος Λιάνα Χαραλάμπους, από την Τετάρτη 25 Απριλίου υπάρχει πλέον η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της φορολογικής δήλωσης για το 2011, καθώς, μέχρι την περασμένη Τρίτη, όπως εξήγησε, υπήρχε η δυνατότητα υποβολής, μέσω TAXISnet, της δήλωσης εισοδήματος μισθωτού για το 2010.

Η κ. Χαραλάμπους συμπλήρωσε ότι οι δύο φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούν να τρέχουν παράλληλα στο σύστημα και ανέφερε ότι αν και θα επιβληθεί πρόστιμο σε όσους μισθωτούς δεν έχουν ακόμη υποβάλει τη φορολογική δήλωση του 2010, επιτρέψαμε να έχουν μέχρι την Τρίτη τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της φορολογικής δήλωσης του 2010.

Ανέφερε επίσης ότι όσοι θα υποβάλουν μέσω TAXISnet τη δήλωση εισοδήματος μισθωτού για το 2011, θα έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν μέχρι και τις 31 Ιουλίου του 2012 που λήγει το χρονικό περιθώριο που έχει τεθεί.

Σύμφωνα με την κ. Χαραλάμπους, όσοι μισθωτοί υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση σε έντυπη μορφή θα πρέπει να το πράξουν αυτό μέχρι το τέλος Απριλίου, διαφορετικά θα τους επιβληθεί πρόστιμο και τόκοι.

Σημείωσε ότι το ΤΕΠ ολοκλήρωσε την ταχυδρομική αποστολή των δηλώσεων τον περασμένο Φεβρουάριο έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος στο μισθωτό να συμπληρώσει και να ταχυδρομήσει στο ΤΕΠ τη φορολογική του δήλωση, πριν τη λήξη της χρονικής προθεσμίας, στις 30 Απριλίου του 2012.

Όσον αφορά τη δυνατότητα πληρωμής με πιστωτικές κάρτες οφειλόμενων ποσών φόρου στο ΤΕΠ, μέσω της υπηρεσίας διαδικτύου JCC Smart, η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις 21 Νοεμβρίου του 2011, η κ. Χαραλάμπους είπε στο ΚΥΠΕ ότι από την περασμένη Τρίτη μπορούν πλέον να γίνονται πληρωμές μέσω της JCC Smart για οποιοδήποτε ποσό καθώς έχει αρθεί, όπως εξήγησε, ο περιορισμός των 1.000 ευρώ που είχε τεθεί με την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας.

”Από τη Τρίτη έχει αρθεί ο περιορισμός των 1.000 ευρώ και πλέον το κοινό μπορεί να προβαίνει σε πληρωμές φόρων με την πιστωτική του κάρτα για οποιοδήποτε ποσό” κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους, είπε η κ. Χαραλάμπους, προσθέτοντας ότι το κοινό έχει ζητήσει να μην υπάρχει ο περιορισμός των 1.000 ευρώ, που τέθηκε αρχικά για πρακτικούς λόγους μέχρι να διαφανεί πώς θα λειτουργήσει το σύστημα.

Εχει αρθεί αυτός ο περιορισμός καθώς όλο και περισσότερος κόσμος πλέον κάνει χρήση αυτή της υπηρεσίας, σημείωσε.

Οι πληρωμές που διενεργούνται μέσω της JCC Smart αφορούν τις αυτοφορολογίες για εργαζομένους και νομικά πρόσωπα και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη

Keywords
Τυχαία Θέματα