Αντιδράσεις κομμάτων για τη φημολογία περικοπής του 13ου μισθού

12:52 26/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε δηλώσεις προέβησαν το πρωί αρχηγοί και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων αναφορικά με την οικονομία και την αναστάτωση που προκλήθηκε στους εργαζόμενους και τις συντεχνίες σχετικά με τα μέτρα για τη διόρθωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Το ΑΚΕΛ ανέφερε ότι δημιουργήθηκε σάλος για το τίποτα, αναφορικά με το θέμα της αποκοπής του 13ου μισθού, ενώ το ΔΗΚΟ εξέφρασε την αντίθεσή του σε επιπρόσθετες φορολογίες. Να μην επωμιστούν τα βάρη οι εργαζόμενοι,

είναι η θέση της ΕΔΕΚ, ενώ στάση αναμονής τηρούν ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι.

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της εκδήλωσης του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, στη Λευκωσία.

Ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Χρίστος Αλέκου δήλωσε ότι τα ζητήματα της οικονομίας και των εργαζομένων θα πρέπει συζητούνται στα σοβαρά, ενώ πρόσθεσε ότι έχει δημιουργηθεί σάλος για το τίποτα.

Δικαία οι εργαζόμενοι έχουν πανικοβληθεί από όλα όσα ακούν, είπε ο κ. Αλέκου και διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε αυτή η συζήτηση να μπει στα σωστά πλαίσια.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν ανέφερε από την πλευρά του ότι το κόμμα του έχει υποβάλει εδώ και αρκετό καιρό μια σειρά από προτάσεις και εισηγήσεις που αφορούν την ανάπτυξη και με τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων για να χτυπηθεί η ανεργία και να καταστεί ουσιαστικά η Κύπρος ένα κέντρο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Είπε ότι είναι γεγονός ότι ενδεχομένως να χρειαστούν μέτρα, συμπλήρωσε όμως ότι θα πρέπει πρώτα να δούμε τις σκέψεις που κάνει η Κυβέρνηση.

«Προτού έχουμε κάτι μπροστά μας, πιστεύω ότι θα ήταν πρόωρο και αντιπαραγωγικό να αρχίσουμε μια θεωρητική συζήτηση αν πρέπει να γίνει το Α ή το Β», είπε ο κ. Καρογιάν.

Εξέφρασε την ξεκάθαρη, όπως είπε, αντίθεση του κόμματος στην επιβολή επιπρόσθετων φορολογιών. Παράλληλα, κάλεσε την Κυβέρνηση να εκφέρει τις σκέψεις της για τα ζητήματα αυτά και πρόσθεσε ότι το ΔΗΚΟ θα υποβάλει τις δικές του εισηγήσεις και προτάσεις προς την κατεύθυνση του νοικοκυρέματος των δημοσίων οικονομικών και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για ανάπτυξη στον τόπο.

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι βασική θέση της ΕΔΕΚ είναι ότι δεν πρέπει να τις επωμίζονται τις συνέπειες της κρίσης οι εργαζόμενοι, αλλά εκείνοι των οποίων οι ώμοι είναι σε θέση να σηκώσουν τα βάρη.

Είναι φανερό, συνέχισε, ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις και κινδύνους, κυρίως ως αποτέλεσμα της ενδεχόμενης αδυναμίας του τραπεζικού συστήματος να προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση.

Συμπλήρωσε ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες για την κυπριακή οικονομία και ότι θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μηχανισμό Στήριξης, καθώς αυτό θα σήμαινε απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Προέτρεψε, τέλος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως έγινε κατά το παρελθόν, ώστε τα κόμματα να συζητήσουν με αίσθημα ευθύνης τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, τόσο προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, όσο και

Keywords
Τυχαία Θέματα