Υπεύθυνη για το αδιέξοδο η ε/κ πλευρά, ισχυρίζεται ο Έρογλου

12:13 26/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπεύθυνη για το αδιέξοδο που παρατηρείται στις απευθείας διαπραγματεύσεις είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία επιθυμεί τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ισχυρίστηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κίπρις, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με την «ένωση Τ/κ κοινοταρχών», ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι οι Τ/κ πρέπει να αποφεύγουν την εκτόξευση αλληλοκατηγοριών μεταξύ τους στο Κυπριακό. Τόσο ο προκάτοχός του (Μεχμέτ Αλί Ταλάτ), όσο και ο ίδιος, είπε, επιθυμούν την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

”Και εγώ επιθυμώ τη

λύση. Ομως δεν αρκεί μόνο να το λέω. Πρέπει και η άλλη πλευρά να διακατέχεται από την ίδια βούληση ούτως ώστε να μπορούν να υπάρξουν προοπτικές για την επίτευξη συμφωνίας. Στην ε/κ πλευρά όμως δεν υπάρχει αυτή η βούληση”.

Η επίτευξη συμφωνίας με τον Πρόεδρο Χριστόφια, πρόσθεσε, ο οποίος στην ατζέντα του έχει μόνο τη λέξη «παίρνω», είναι ανέφικτη, προσθέτοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια που βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών έχει γνωριστεί αρκετά καλά με τον Χριστόφια, κάτι που όμως δεν αρκεί για την επίτευξη συμφωνίας.

Ο κ. Ερογλου είχε χθες συνάντηση και με τον «πολιτιστικό σύνδεσμο Τούρκων από το Ικόνιο», κατά την οποία ανακοίνωσε ότι το Μάιο θα μεταβεί στο Ικόνιο, μετά από πρόσκληση του πανεπιστημίου της πόλης και θα μιλήσει για το Κυπριακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα