Αρχισε δουλειά για επιλογή ΓΔ του Συνεργατισμού ο οίκος Egon Zehnder

13:29 26/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αρχισε από χθες δουλειά για την επιλογή του νέου Γενικού Διευθυντή (ΓΔ) της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ), ο διεθνής οίκος Egon Zehnder, που είχε επιλεγεί την περασμένη Παρασκευή από την Επιτροπεία της ΣΚΤ για να αναλάβει την όλη διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.
Ο Egon Zehnder είναι ένας από τους τρεις μεγαλύτερους οίκους διεθνώς που ασχολούνται με θέματα εντοπισμού ικανών στελεχών

για να συμπληρώσουν θέσεις κλειδιά σε οργανισμούς, Κυβερνήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με πείρα 50 ετών σε αυτού του είδους τις διαδικασίες. Διαθέτει περισσότερους από 420 συμβούλους και 68 γραφεία σε 41 χώρες που καλύπτουν την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Μεταξύ των κριτηρίων που θέτει η Επιτροπεία για το προφίλ του νέου ΓΔ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, είναι το πρόσωπο που θα επιλεγεί να διαθέτει διεθνή εμπειρία στη διοίκηση αντίστοιχου σε σημαντικότητα οργανισμού, όπως είναι ο Συνεργατισμός, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Κύπρο. Επίσης, προτέρημα αποτελεί ο νέος ΓΔ να μιλά την ελληνική γλώσσα.
Η Επιτροπεία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιθυμεί να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία το συντομότερο δυνατό, αλλά και από την άλλη επιθυμεί να εξαντληθεί ο απαραίτητος χρόνος έτσι ώστε να επιλεγεί ο πλέον καταλληλότερος για τη θέση του ΓΔ, ο οποίος θα έχει τις ικανότητες να βοηθήσει το Συνεργατισμό να ανταποκριθεί πλήρως στις νέες προκλήσεις που έχει ενώπιον του.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπείας Νικόλας Χατζηγιάννης είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι στόχος είναι να διοριστεί ο ΓΔ εντός του 2013 και ότι “η συμπλήρωση της θέσης του ΓΔ το συντομότερο δυνατό θα είναι το καλύτερο για το συνεργατισμό για να προχωρήσει τάχιστα η υλοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης”, το οποίο θα κληθεί να εφαρμόσει ο νέος ΓΔ.
“Ο διορισμός θα γίνει σύμφωνα με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές έτσι ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της θέσης αυτή το καταλληλότερο άτομο με ένα σύστημα το οποίο να είναι και να φαίνεται αδιάβλητο και ανεξάρτητο”, ανέφερε.

Εξάλλου, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Επιτροπεία της ΣΚΤ θα έχει ετοιμάσει τον Οδικό Χάρτη, που απαιτείται από το μνημόνιο και ο οποίος θα περιλαμβάνει διάφορες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από πλευράς Συνεργατισμού, όπως είναι ο διορισμός του νέου Γενικού Διευθυντή, μέτρα για ενίσχυση της ανεξαρτησίας και των προσόντων των μελών της Επιτροπείας των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (ΣΠΙ), δράσεις για διατήρηση του πελατολογίου, μέτρα για περαιτέρω συγκράτηση της επιδείνωσης των περιουσιακών στοιχείων και μέτρα για τη μεταφορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ειδική μονάδα εντός του Συνεργατισμού.
Ο Οδικός Χάρτης θα υποβληθεί στις αρμόδιες κυπριακές αρχές, Υπουργείο Οικονομικών και Κεντρική Τράπεζα και στην Τρόικα.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να παρουσιαστεί στην Τρόικα ο Οδικός Χάρτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα