Αποσύρεται ο προϋπολογισμός του Ειδικού Ταμείου για ΑΠΕ για το 2013

14:28 15/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την απόσυρση του προϋπολογισμού για το Ειδικό Ταμείο για Προώθηση και Ενθάρρυνση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και της Εξοικονόμησης Ενέργειας για το 2013, ύστερα από σχετικό αίτημα των Υπουργείων Οικονομικών και Εμπορίου, αποφάσισε η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο λόγος της απόσυρσης του προϋπολογισμού για το 2013,

σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νικόλα Παπαδόπουλο, οφείλεται στο γεγονός ότι «τα Υπουργεία Οικονομικών και Εμπορίου αποφάσισαν πως ενόψει της σημαντικής μείωσης της κατανάλωσης και επειδή έχουν μειωθεί δραματικά τα έσοδα από το τέλος για της ΑΠΕ θα πρέπει να αναθεωρηθεί σημαντικά ο προϋπολογισμός».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί εκ νέου «σε μεταγενέστερο στάδιο όταν θα αφομοιωθούν τα νέα δεδομένα της κυπριακής οικονομίας».

Εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε ενώπιον των μελών της Επιτροπής ότι θα πρέπει να κατατεθεί εκ νέου ο προϋπολογισμός γιατί υπήρξε μείωση των εσόδων του Ταμείου λόγω της σημαντικής μείωσης κατά 30% στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και του αποτελέσματος του μειοδοτικού διαγωνισμού για φωτοβολταϊκά.

Ανέφερε επίσης ότι λόγω των οικονομικών συνθηκών θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσον θα υπάρξει αναθεώρηση των σχεδίων για ΑΠΕ και μείωση των τιμών που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών δεσμεύτηκε όπως κατατεθεί εκ νέου σε περίπου 12 ημέρες ο προϋπολογισμός του Ταμείου για το 2013, στον οποίο θα ενσωματώνονται τα νέα οικονομικά δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα