Απλό τεστ αίματος εντοπίζει ακόμη και την πιο μικρή βλάβη της καρδιάς

07:53 10/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ένα απλό τεστ αίματος υπόσχεται να σώσει πολλές γυναίκες που υφίστανται καρδιακό επεισόδιο. Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν τη νέα, εύκολη εξέταση καθώς σήμερα, ως και τα μισά «γυναικεία» εμφράγματα είναι άκρως δύσκολο να διαγνωστούν. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς δεν λαμβάνουν ζωτικής σημασίας θεραπεία η οποία μπορεί να δράσει προληπτικά ενάντια σε ένα δεύτερο, εν δυνάμει

θανατηφόρο επεισόδιο.

Ανίχνευση της τροπονίνης

Το καινούργιο άκρως ευαίσθητο τεστ αίματος εντοπίζει μικρές αυξήσεις στα επίπεδα της τροπονίνης, μιας πρωτεΐνης που εκλύεται όταν ο καρδιακός μυς υποστεί βλάβη. Αποτελέσματα κλινικών δοκιμών δείχνουν ότι μπορεί να εντοπίσει σχεδόν διπλάσια καρδιακά επεισόδια σε σύγκριση με τις συμβατικές εξετάσεις (απεικονιστικές αλλά και τεστ αίματος).

Οι δημιουργοί του τεστ από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ελπίζουν ότι η νέα εξέταση που δεν θα κοστίζει πάνω από έξι ευρώ θα αρχίσει να χρησιμοποιείται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων της Βρετανίας ως τα Χριστούγεννα (έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση στο αρμόδιο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας της Βρετανίας – NICE).

«Σιωπηλά» τα γυναικεία εμφράγματα

Τα καρδιακά επεισόδια διαγιγνώσκονται πολύ πιο δύσκολα στις …

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα