Απεργούν τραπεζοϋπάλληλοι και δικηγόροι για την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ

14:04 25/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απεργούν, σήμερα, για δεύτερη ημέρα οι εργαζόμενοι στις τράπεζες στην Ελλάδα αντιδρώντας στην τροπολογία που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή, την Τρίτη στη Βουλή, και προβλέπει ένταξη των Ταμείων Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων διαφόρων τραπεζών στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Η

ΟΤΟΕ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «με αυτήν την κυβερνητική ενέργεια αλλά και με όσα άλλα περιλαμβάνονται στα περιβόητα μέτρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κλάδος των Τραπεζοϋπαλλήλων στοχοποιείται μεθοδευμένα και απροκάλυπτα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της Τρόικας για τις Τράπεζες». Αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ, με επικεφαλής το Προεδρείο της, επισκέφτηκε τη Βουλή όπου και ενημέρωσε για το αίτημά της να αποσυρθεί άμεσα η εν λόγω τροπολογία όλα τα κόμματα.

Η ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ είναι ο λόγος που απεργούν σήμερα και οι δικηγόροι της Αθήνας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει «κατάπτυστες» τις αλλαγές στο ασφαλιστικό αλλά και τις διατάξεις περί μείωσης της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων. Εντός των ημερών κινητοποιήσεις για τα ζητήματα αυτά θα πραγματοποιήσουν και οι δικηγορικοί σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά.

Τέλος, πορεία διαμαρτυρίας από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα για το σύνολο των μέτρων που έχουν ληφθεί και σχεδιάζεται να ληφθούν παραγματοποίησαν τα σωματεία οικοδόμων αλλά και εργαζομένων στα ναυπηγεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα