Τη σύσταση Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Οικονομία επανέφερε ο Γ. Περδίκης

12:44 25/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τη διαγραφή χρεών, εταιρειών  που έχουν σχέση με το ΑΚΕΛ επαναφέρουν την πολιτική αναγκαιότητα να υπάρξει πλήρης και χωρίς σκιές διαφάνεια και να χυθεί άπλετο φως στα οικονομικά των κομμάτων και στην περίεργη σχέση μεταξύ του τραπεζικού συστήματος με τα κόμματα που κατά καιρούς κυβέρνησαν, δήλωσε ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης που ζήτησε εκ νέου σήμερα τη σύσταση Ad Hoc

Κοινοβουλευτικής  Επιτροπής για το Φάκελο Οικονομία.

Επιμένουμε, είπε, σε πλήρη δημοσιοποίηση όλων των συναλλαγών που έχουν πολιτικά πρόσωπα ή πολιτικά κόμματα με τις τράπεζες, να δημοσιοποιηθούν επίσης όλες οι περιπτώσεις στις οποίες χαρίστηκαν σε πολιτικά πρόσωπα ή κόμματα και να δημιουργηθεί από τη Βουλή Επιτροπή Ad Hoc Επιτροπής κατά το πρότυπο της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου, η οποία θα διερευνήσει τις ευθύνες παντός υπευθύνου για το Φάκελο Οικονομία.

Ο κ. Περδίκης παρατηρώντας ότι η καταστροφή που έπληξε τη χώρα και το λαό της  είναι ανάλογη της καταστροφής του 1974 και ότι η  Βουλή οφείλει να διερευνήσει και αναδείξει στις ευθύνες για την καταστροφή του 2008 – 2013, είπε ότι αν τα κόμματα διέπραξαν λάθη στις πολιτικές τους, όπως το 1974 και για το Χρηματιστήριο πρέπει να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.

Ερωτηθείς εάν το θέμα της Ad Hoc  έχει τεθεί στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι  τέθηκε επανειλημμένα στη σύσκεψη, επανατέθηκε και σήμερα και αναμένει από τα κόμματα να τοποθετηθούν.

Ο κ. Περδίκης συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει η φιλολογία για την ευθύνη των τραπεζών να ξεπεραστεί και ως κοινωνία να θέσουμε τον δάκτυλον επί τον τύπο των ήλων και πρόσθεσε ότι πρέπει πλέον να μιλήσουμε με πρόσωπα και ονόματα και να επιρριφθούν οι αναγκαίες ευθύνες.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι υπάρχει και ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα εισήγηση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για δημιουργία πλαισίου ποινικών ευθυνών για αμέλεια στα μεγάλα θέματα οικονομίας.

Καταλήγοντας είπε ότι  η εισήγηση υποστηρίζεται από νομολογία άλλων χωρών και ότι αναμένει από το Γενικό Εισαγγελέα να καλέσει το Κίνημα για να συζητήσουν την εισήγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα