Προβλήματα στο Φράγμα Άχνας

11:46 23/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προβλήματα παρουσιάζονται στο χώρο του Φράγματος της Άχνας, αφού επισκέπτες αφήνουν σκουπίδια, νεαροί χρησιμοποιούν το χώρο για κούρσες ταχύτητας ενώ παρουσιάζονται περιπτώσεις κυνηγιού προστατευόμενων πτηνών, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η βουλευτής Αμμοχώστου του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά.

Η κ. Κουκουμά αναφέρει πως «προγραμματίζεται η τοποθέτηση κάδων για σκύβαλα εντός των ημερών, αλλά και η αποκοπή των προσβάσεων στο χώρο για αυτοκίνητα».

Επιπλέον, προσθέτει, «θα πρέπει να συντονιστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες όπως είναι το

Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, αλλά ακόμα και των Κοινοτικών Συμβουλίων της περιοχής για να αρχίσει η μελέτη για περαιτέρω προστασία και ανάδειξη του χώρου, αφού ανήκει στο Πρόγραμμα Φύση 2000 και αποτελεί σημαντικό περιβαλλοντικό πυρήνα στην περιοχή».

Από το φράγμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, χάνονται 5,000 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα και αυτό οφείλεται και στην απορρόφηση από τη γη, αλλά και στην εξάτμιση, αφού η χωρητικότητα του φράγματος καθορίζεται περισσότερο από την έκταση του παρά από το βάθος του.

Η κ. Κουκουμά αναφέρει πως «για την αποτροπή της ξήρανσης του φράγματος διοχετεύτηκαν 2,5 εκατομμύρια κυβικά νερού από το φράγμα του Κούρρη μέσω του Νότιου Αγωγού» και καταλήγει πως η διοχέτευση νερού πρέπει να συνεχιστεί για σκοπούς προστασίας και διατήρησης του ως υδροβιότοπου».

Keywords
Τυχαία Θέματα