Απαράδεκτες σκηνές στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ Ο Κασιδιάρης «πλάκωσε» και τον Βενιζέλο

16:27 4/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κατάθεση στην προανακριτική της Βουλής των Ελλήνων έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, που περιείχε ονόματα Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό. Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Βενιζέλος

εμφανίζεται να διαψεύδει τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, για την ημερομηνία παραλαβής του επίμαχου USB, λέγοντας ότι το πήρε στις 8 Ιουλίου 2011, ημέρα αντιγραφής του, αλλά ότι έφτασε στα χέρια του στις αρχές Αυγούστου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να μην είχε συμμετοχή όσον αφορά τη διαχείριση της λίστας, λέγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τον αγνόησαν, ενώ ο ίδιος ανέφερε ότι θεωρούσε ότι ο κ. Διώτης είχε κρατήσει αντίγραφο και θα προχωρούσε την έρευνα του θέματος.

Ωστόσο, και από τη σημερινή συνεδρίαση δεν έλειψε η ένταση, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τον κ. Βενιζέλο και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος και κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Η συζήτηση διεκόπη για λίγο, μετά από φραστικό επεισόδιο, μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη και του Η. Κασιδιάρη, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, με τον κ. Βενιζέλο να σχολιάζει σε δημοσιογράφους ότι «υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης. Είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας η το αντίθετο».

Το σχόλιο πληροφορήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος προχώρησε σε σειρά χαρακτηρισμών προς τον κ. Βενιζέλο, προκαλώντας παράλληλα κάποιες ζημιές στην αίθουσα, από την οποία αποχώρησε λέγοντας ότι αποβλήθηκε. Ο κ. Μαρκογιαννάκης από την πλευρά του είπε ότι δεν τον απέβαλε, απλά του στέρησε τον λόγο στη συνεδρίαση επειδή είχε παρεκτραπεί, κατηγορώντας τον, για φασιστική συμπεριφορά. Οι ενέργειες του κ. Κασιδιάρη καταδικάστηκαν από το σύνολο των μελών της Επιτροπής.

Ο Η. Κασιδιάρης χαρακτήρισε τον κ. Βενιζέλο πολιτικό ανδρείκελο και έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης, χαρακτηρίζοντας την Επιτροπή της Βουλής ως μία «παρωδία και φιάσκο», που ο ίδιος αρνείται να συμμετάσχει.

Αναμένεται να οριστεί και η ημερομηνία κατάθεσης του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου, με την Επιτροπή να προσανατολίζεται στην επόμενη βδομάδα.

Keywords
Αναζητήσεις
κασιδιαρης πλακωσε γεωργιαδη
Τυχαία Θέματα