Αντίθετη στις εκτελέσεις θανατοποινιτών στην Γκάμπια η ΚΣΣΕ

12:58 29/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Γενική Εισηγήτρια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη θανατική ποινή, βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών από το Λιχτενστάιν, Ρενάτε Γουχλγουντ, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της, για την ανακοινωθείσα πρόθεση του Προέδρου της Γκάμπια να προχωρήσει, μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σε εκτελέσεις θανατοποινιτών στη χώρα του.

Η βουλευτής υπενθυμίζει ότι η θανατική ποινή είχε καταργηθεί με επιτυχία στην Γκάμπια αλλά κι όταν ο σημερινός της Πρόεδρος Τζαμέχ

την επανέφερε σε ισχύ το 1995, υπήρχε σεβασμός στο ντε φάκτο μορατόριουμ για τη μη εκτέλεση κρατουμένων.

Ωστόσο, υπογραμμίζει η κ. Γουχλγουντ, η ανακοίνωση του Προέδρου της Γκάμπια, στις 19 Αυγούστου 2012, ότι θα προχωρήσει στην εκτέλεση των 47 θανατοποινιτών που υπάρχουν στην χώρα του από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, συνιστά μία τραγωδία που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί.

Απευθύνοντας έκκληση προς τον Πρόεδρο της Γκάμπια να σταματήσει τις εκτελέσεις τώρα, η Γενική Εισηγήτρια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπογραμμίζει ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης αντιτίθεται στην εφαρμογή της θανατικής ποινής σε όλες τις περιπτώσεις, καθώς και ότι με εξαίρεση την Λευκορωσία, οι υπόλοιπες 46 χώρες-μέλη του Οργανισμού έχουν υπογράψει την κατάργηση της επιβολής της θανατικής ποινής, ως έσχατου μέσου τιμωρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα