Η Περσεφόνη Παναγή το νέο μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου

12:37 29/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε εποχές δύσκολες και ταραχώδεις όπως είναι η σημερινή, ο ανθρωποκεντρικός χαραχτήρας όλων των κοινωνικών λειτουργιών μαζί και της δικαιοσύνης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε ομιλία του κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου Περσεφόνης Παναγή που έγινε την Τετάρτη στο Προεδρικό.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι σε ένα κράτος δικαίου, σε ένα κράτος δημοκρατικό και ευνομούμενο, ο πολίτης υποχρεούται να σέβεται και να εμπιστεύεται τους Νόμους, αλλά ταυτόχρονα δικαιούται να απαιτεί και

κυρίως να απολαμβάνει της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Πρόσθεσε ότι η απονομή δικαιοσύνης είναι βάλσαμο για τον πολίτη όταν αυτή απονέμεται μέσα σε λογικά και καθορισμένα χρονικά πλαίσια.

«Στο πρόσωπο μου θα βρείτε ένα ένθερμο και σταθερό συμπαραστάτη. Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τους θεσμούς και τις εξουσίες που πηγάζουν από το Σύνταγμα και δηλώνω την εμμονή μου στη σαφή και έμπρακτη διάκριση των τριών εξουσιών, της δικαστικής, της εκτελεστικής και της νομοθετικής», ανέφερε.

Η διαφύλαξη του διακριτού ρόλου των εξουσιών στις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος, σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αποτελεί ύψιστη ανάγκη και συνιστά ευθύνη όλων, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί το Κράτος αποτελεσματικά και χωρίς την παρέμβαση της μιας εξουσίας στη λειτουργία των άλλων. Το αντίθετο, συμπλήρωσε, θα είχε αλυσιδωτές αρνητικές επιδράσεις σε πολλά επίπεδα της πολιτειακής ζωής και θα ήταν επιζήμιο για την πατρίδα.

«Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσω, με συνέπεια, να ανταποκρίνομαι σε αυτή την υποχρέωση και να εκπληρώνω αυτή την ευθύνη, με μόνο στόχο και αποκλειστική επιδίωξη να διευκολύνω την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία των πολιτειακών θεσμών», ανέφερε ο Πρόεδρος.

Διαβεβαίωσε την κ. Παναγή ότι στα δύσκολα και απαιτητικά καθήκοντα στα οποία καλείται να ανταποκριθεί μέσα σε αντίξοες συνθήκες ο ίδιος θα είναι πάντα στη διάθεσή της για κάθε δυνατή βοήθεια.

Η Περσεφόνη Παναγή αναλαμβάνει από σήμερα τα νέα της καθήκοντα, στη θέση που έχει κενωθεί με την αφυπηρέτηση του Γιαννάκη Κωνσταντινίδη.

Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε τον προκάτοχο της κ. Παναγή ένα δικαστικό που στη μακρόχρονη υπηρεσία του στο δικαστικό σώμα κατά γενική ομολογία κόσμησε το λειτούργημα του, και αφήνει τις πιο θετικές εντυπώσεις.

Συγχαίροντας την κ. Παναγή για το διορισμό της, ο Πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι συνεχίζοντας τη μακρά και επιτυχημένη μέχρι σήμερα προσφορά της στην κυπριακή δικαιοσύνη θα δικαιώσει την επιλογή της πολιτείας αφιερώνοντας τον εαυτό της στη βέλτιστη υπηρεσία της Θέμιδας.

«Ο διορισμός σας έχει αποκλειστικά στηριχθεί στη νομική και επιστημονική σας επάρκεια, στην ακεραιότητα του χαρακτήρα σας και στο ψηλό αίσθημα δικαιοσύνης που σας διακατέχει», είπε ο Πρόεδρος.
Τόνισε ότι η διαφύλαξη του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως κόρη οφθαλμού, αποτελεί ύψιστη ανάγκη και υποχρέωση όλων γιατί το Σύνταγμα είναι το υπόβαθρο της οντότητας του Κ

Keywords
Τυχαία Θέματα