Ανταπόκριση του Υπ. Παιδείας αναμένουν οι δάσκαλοι για ζητήματα που τους αφορούν

18:02 14/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θετική απάντηση θα επιδιώξει να έχει από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκο Κενεβέζο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων κατά την επικείμενη συνάντησή τους για τα διάφορα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το διδασκαλικό κλάδο.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔ για τα θέματα αυτά, “οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αρνητική αντιμετώπισή τους επηρεάζει αρνητικά την ομαλή λειτουργία των σχολείων”.

Το Συμβούλιο της ΠΟΕΔ δηλώνει ότι “θα παρακολουθήσει

την πορεία των θεμάτων αυτών και θα επανέλθει για να επανεξετάσει τη στάση του ανάλογα με τις εξελίξεις”.

Σε χθεσινή του συνεδρία το ΔΣ της ΠΟΕΔ ασχολήθηκε με τα ζητήματα αυτά, αξιολογώντας και τις αποφάσεις της πρόσφατης Τακτικής Παγκύπριας Συνδιάσκεψης των Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωσης, πήρε δε αποφάσεις και έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για τον περαιτέρω χειρισμό τους.

Τα θέματα αυτά, μεταξύ άλλων, αφορούν μονιμοποιήσεις δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικών εκπαιδευτικών, την πλήρωση κενών θέσεων προαγωγής, για σκοπούς επαρκούς στελέχωσης των σχολείων από τη νέα σχολική χρονιά, τη συνέχιση, από 1ης Σεπτεμβρίου 2013, της απασχόλησης των επί συμβάσει υπηρετούντων και αποφυγή της επίτασης του φαινομένου της ανεργίας στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Άλλα σοβαρά θέματα, που συζητήθηκαν χθες, απασχολούν το διδασκαλικό κλάδο και που θα τεθούν ενώπιον του Υπουργού Παιδείας, είναι ο τρόπος εργοδότησης εκπαιδευτικών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο, οι αντικαταστάτες δάσκαλοι, η διακίνηση δασκάλων σε περισσότερα από ένα σχολεία, η εκπροσώπηση της Οργάνωσης στην προσπάθεια που αναλήφθηκε για την αναδιοργάνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας, περιλαμβανομένης και της Εκπαιδευτικής και οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα