Άνοιγμα του Twitter αποφάσισε δικαστήριο στην Άγκυρα

13:50 26/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Άνοιγμα του τουίτερ αποφάσισε δικαστήριο στην Άγκυρα έπειτα από προσφυγή της Ένωσης Δικηγόρων Τουρκίας, της Κοινότητας Δημοσιογράφων Τουρκίας και του βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ Οκτάι Βουράλ.

Στην προσφυγή τους, υποστήριξαν ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν αναφέρονται σε ολοκληρωτικό κλείσιμο του τουίτερ, αλλά σε κλείσιμο κάποιων λογαριασμών.

Και το Ανώτατο Δικαστήριο θα συζητήσει τις προσφυγές σχετικά με το κλείσιμο του τουίτερ και αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του σήμερα. Στο Ανώτατο Δικαστήριο είχε προσφύγει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα

(CHP).

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η αρχή ρύθμισης τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας είναι αναγκασμένη να ανοίξει το τουίτερ μόλις της σταλεί επισήμως η απόφαση. Ωστόσο, κάποιοι λένε ότι έχει το δικαίωμα να προσφύγει σε δικαστήριο.

Χθες ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι πίσω από το τουίτερ βρίσκεται το Youtube, επικρίνοντας την εταιρεία επειδή δεν κλείνει τους λογαριασμούς για τους οποίους υπάρχουν αποφάσεις τουρκικών δικαστηρίων.

“Τι είναι αυτή η κατάσταση που δεν αναγνωρίζεις τους νόμους εναντίον αυτών που ανακατεύουν τη χώρα μου; Δυστυχώς δεν κλείνουν αυτοί οι λογαριασμοί. Ας λύσουν αυτό το ζήτημα να τελειώνει αυτή η ιστορία. Τι εταιρεία είναι αυτή που λέγεται τουίτερ; Πίσω τους είναι το Youtube”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Εξάλλου, ο Ταγίπ Ερντογάν άφησε χθες ξεκάθαρα να νοηθεί ότι έπειτα από τις εκλογές της 30ης Μαρτίου θα γίνει επιχείρηση εναντίον της κοινότητας Γκιουλέν.

“Αυτή η Πενσιλβανία είναι οργάνωση. Έχω πει ότι θα μπούμε στις σπηλιές τους. Έπειτα από αυτές τις εκλογές θα ακολουθήσουμε πολύ διαφορετικά βήματα”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα