Αγωγή εναντίον Μπόινγκ – Malaysian Airlines στις ΗΠΑ

13:44 26/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Δικηγορικό γραφείο με έδρα τις ΗΠΑ αναμένει να εκπροσωπήσει περισσότερες από τις μισές οικογένειες επιβατών της αγνοούμενης πτήσης των Malaysian Airlines εναντίον του αερομεταφορέα και της Boeing Co, ισχυριζόμενο ότι το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω μηχανικής βλάβης.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters το δικηγορικό γραφείο Ribbeck Law

έχει καταθέσει αίτηση για αποκάλυψη εγγράφων και λεπτομερειών εναντίον της Boeing Co, κατασκευαστικής εταιρείας του αεροπλάνου και των Malaysian Airlines, χειριστή του αεροπλάνου σε δικαστήριο του Ιλλινόι, στη Επαρχία Κουκ.

Η αίτηση έχει ως στόχο την εξασφάλιση αποδεικτικού υλικού για πιθανά ελαττώματα σχεδιασμού και κατασκευής που μπορεί να συνέβαλλαν στην συντριβή, ανέφερε το δικηγορικό γραφείο.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο εταιρείες αναφέρονται στην αίτηση, ο δικηγόροι είπαν σε δημοσιογράφους ότι η υπόθεση θα εστιάσει στην Boeing, καθώς θεωρούν ότι το συμβάν προκλήθηκε από μηχανική βλάβη.

«Η θεωρία μας για την υπόθεση είναι ότι υπήρξε βλάβη του εξοπλισμού στο πιλοτήριο που μπορεί να προκάλεσε φωτιά, κάτι που προκάλεσε το πλήρωμα να πέσει αναίσθητο , ή ίσως λόγω των ελαττωμάτων στην άτρακτο τα οποία είχαν αναφερθεί πρωτύτερα χάθηκε εν μέρει η πίεση στην καμπίνα που επίσης είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν αναίσθητοι ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης», ανέφερε η επικεφαλής του Διεθνούς Δικαστηριακού Τμήματος Μόνικα Κέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα