Ανησυχία ΟΕΛΜΕΚ για τα μέτρα των υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας

17:20 18/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την έντονη ανησυχία της «από την αρνητική εξέλιξη που έχει δημιουργηθεί μετά τη λήψη μέτρων από τον κλάδο υπαλλήλων τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού» εκφράζει η ΟΕΛΜΕΚ καλώντας τον Υπουργό Παιδείας να παρέμβει για να λυθεί το όλο πρόβλημα.

Σε ανακοίνωση της η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι λόγω των μέτρων όπως ο ίδιος κλάδος καταγγέλλει, δεν γίνονται επιβλέψεις στα υπό εξέλιξη έργα και κατ’ επέκταση δεν υπάρχει ασφάλεια

στα εργοτάξια και στις σχολικές μονάδες.

Παράλληλα δεν γίνονται έλεγχοι στις υφιστάμενες σχολικές μονάδες, για σκοπούς συντήρησης των εγκαταστάσεων και γι’ αυτό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεων και κατ’ επέκταση των μαθητών και προσωπικού.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ δεν γίνονται ακόμη επιβλέψεις στα υπό εξέλιξη έργα με αποτέλεσμα να προκαλούνται συνεχείς καθυστερήσεις με το ενδεχόμενο οι εργολάβοι να ζητήσουν αποζημιώσεις και κατ’ επέκταση να αναστείλουν τις εργασίες τους.

Η ΟΕΛΜΕΚ υποδεικνύει πως η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σ’ ό, τι αφορά την ποιότητα των σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών καλώντας τέλος τον Υπουργό Παιδείας να παρέμβει για να τεθεί τέρμα στο όλο πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα