Ανησυχία για τη βιωσιμότητα των δημοσιών οικονομικών εκφράζει ο Α. Νεοφύτου

20:26 18/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ανησυχία εκφράζει, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τους κινδύνους βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου, με αφορμή την ετήσια έκθεση της Κομισιόν που παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες και η οποία επισημαίνει τους ψηλούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η Κύπρος, αλλά και η Ισπανία, σχετικά με τη βιωσιμότητα

των δημοσίων οικονομικών, αναφέρει πως «το πλέον ανησυχητικό είναι πως για τη χώρα μας οι κίνδυνοι για τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών έχουν αυξηθεί, τόσο σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, όσο και μακροπρόθεσμα. Και αυτό λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και της αύξησης που παρατηρείται στις δημόσιες δαπάνες, οι οποίες αυξάνονται σχεδόν με τριπλάσιο ρυθμό την περίοδο 2010 – 2060, από ότι ο μέσος όρος της ΕΕ».

Προσθέτει ότι σύμφωνα με την έκθεση η Κύπρος θα πρέπει να δώσει έμφαση στην εφαρμογή μέτρων βιωσιμότητας που θα αποτρέψουν την επιδείνωση της κατάστασης μεσοπρόθεσμα, ενώ μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των δημοσίων δαπανών με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και ιδιαίτερα το συνταξιοδοτικό, θα πρέπει επίσης να ληφθούν.

«Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και των επενδυτών στην Κυπριακή οικονομία είναι στόχος όλων. Για αυτό θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά με συλλογικότητα για να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, όσο επίπονα και να είναι αυτά, που θα θέσουν τη βιωσιμότητα των δημοσίων δαπανών σε σωστές βάσεις και να βοηθήσουν τα μέγιστα στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας μας» καταλήγει ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα