Αποφυλάκιση για λόγους υγείας ζητεί ο Λαυρεντιάδης

Μόλις μία ημέρα μετά τη μεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης επιχειρεί την έξοδό του από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο δικηγόρος του κατέθεσε ήδη στο δικαστικό συμβούλιο προσφυγή κατά του εντάλματος σύλληψης επικαλούμενος πρωτίστως λόγους υγείας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου πως η εξακολούθηση της προσωρινής του κράτησης μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του.

Επιπλέον, υποστηρίζει, όπως και στην απολογία του,

ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος να παραμένει στη φυλακή , καθώς δεν είναι ύποπτος φυγής.

Ο Λαυρεντιάδης πάντως, στη φυλακή θα μάθει για την τύχη των τριών συνεργατών του , οι οποίοι από το πρωί απολογούνται στην ανακρίτρια.

Ο πανεπιστημιακός μάλιστα Τρύφων Κολλίντζας, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ της Proton Bank εξαπέλυσε τα βέλη του με στόχο του Λαυρεντιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να παραιτηθεί από τη θέση του τέσσερις μήνες μετά τον ορισμό στη θέση αυτή.

Μεταξύ άλλων επικαλέστηκε τη μη καταβολή για αύξηση μετοχικού κεφαλαίο 100 εκατ. ευρώ από τον Λαυρεντιάδη , την ανάληψη από προσωπικό λογαριασμό του βασικού κατηγορουμένου -μετόχου της τράπεζας του ποσού των 50 εκατ. ευρώ παραβιάζοντας τους όρους που είχαν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Απολογούμενοι και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι (Αντώνης Αθανάσογλου και Δημήτρης Σαραμαντής) υποστήριξαν ότι ουσιαστικά παραπλανήθηκαν και ότι αγνοούσαν όσα εκ των υστέρων αποκαλύφθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κολλίντζας προσκόμισε στην ανακρίτρια ψήφισμα συμπαράστασης που υπογράφουν καθηγητές Πανεπιστημίου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το όνομα του πρώην υπουργού Γ. Αλογοσκούφη, αλλά και ανάλογη επιστολή καθηγητής στο ΜΙΤ (Γεώργιoς -Μάριος Αγγελέτος), ο οποίος αναφέρεται στην προσωπικότητα του κατηγορούμενου.

Keywords
Τυχαία Θέματα