Ανεξάρτητη έρευνα για τις υπερωρίες των γιατρών

17:05 12/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ανεξάρτητο λειτουργό, ο οποίος θα διερευνήσει κατά πόσο προκύπτουν οποιαδήποτε πειθαρχικά ή ποινικά παραπτώματα σε σχέση με τις καταγγελίες που αφορούν υπερωριακή απασχόληση κυβερνητικών γιατρών, θα διορίσει μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Το Υπουργείο Υγείας είναι γνώστης τουλάχιστον μίας καταγγελίας, την οποία έχει διερευνήσει και για την οποία πολύ σύντομα θα διοριστεί ερευνών λειτουργός, ώστε να εξετάσουμε αν προκύπτουν οποιαδήποτε πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ύστερα από συνάντησή του με τον

Υπουργό Παιδείας.

Πρόσθεσε ότι η καταγγελία αφορά δύο γιατρούς στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Είπε επίσης ότι το Υπουργείο οφείλει να εξετάζει οποιεσδήποτε καταγγελίες έρχονται στη γνώση του και ότι έχει εξετάσει ήδη μόνο εκείνες τις καταγγελίες οι οποίες έχουν τεκμηριωθεί και αυτή είναι μόνο μία.

«Εχουμε εξετάσει, έχουμε ολοκληρώσει την εξέταση και έχουμε ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να μας ορίσει ερευνώντα λειτουργό από τη Γενική Εισαγγελία, το έχει πράξει και θα πάμε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ώστε να οριστικοποιηθεί ο διορισμός του ανεξάρτητου ερευνώντα λειτουργού», είπε.

Ξεκαθάρισε ότι οι υπό διερεύνηση γιατροί συνεχίζουν τα καθήκοντά τους κανονικά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διερεύνησης.

Ο κ. Μαλάς εξέφρασε την άποψη ότι το θέμα έχει λάβει διαστάσεις πέραν του δέοντος.

Ανέφερε ότι οι υπερωρίες παρουσιάζονται σαν να είναι λίγο ως πολύ μίασμα, αντιτάσσοντας ότι το δημόσιο οφείλει να χρησιμοποιεί τις υποδομές του και υπερωριακά, αφού δεν μπορούν οι υποδομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας να κλείνουν στις 14.30.

«Οι υπερωρίες είναι μέρος του συστήματος. Εκεί και όπου υπάρχει κατάχρηση βεβαίως θα το ρυθμίσουμε», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα